Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cambra de Reus constata “una nova dimensió” en la prevenció de riscos laborals amb la COVID-19

La Comissió d’Empresa Saludable de la Cambra ha organitzat una webinar amb la col·laboració del despatx legal TJ Abogados

El webinar és un seminari virtual El webinar és un seminari virtual CAMBRA DE REUS
Empreses Redacció Infocamp
Divendres, 24 abril 2020 09:42

La Comissió d’Empresa Saludable de la Cambra de Comerç de Reus ha organitzat una webinar sobre la prevenció de riscos laborals davant l’emergència sanitària del coronavirus. La jornada, a la que han assistit 120 persones, s’ha impulsat en col·laboració amb el despatx legal TJ Abogados, de Barcelona. Dues advocades d’aquesta firma, Raquel Jiménez i Laura Tarrasón, han explicat els assistents com han d’afrontar les empreses el repte de protegir la salut dels seus treballadors en una situació tan extraordinària com l’actual.

En aquest sentit, la webinar ha servit per constatar que el rol dels serveis de prevenció de riscos laborals entra “en una nova dimensió i assumeix una importància decisiva en aquest moment”. Raquel Jiménez ha reconegut les dificultats per minimitzar el risc de contagi en moltes activitats “per la poca disponibilitat d’EPIs” però ha instat a que “cal analitzar cada situació amb el servei aliè de riscos laborals perquè entre tots plegats puguem trobar l’equilibri entre mantenir les empreses actives, però evitant el risc per als treballadors”. Un repte en el que juga un paper decisiu la vigilància de la salut dels seus treballadors.

Per la seva banda, Laura Tarrasón ha explicat que “la prevenció de riscos laborals sempre ha tingut com una de les seves prioritats tenir informació sobre la salut dels seus treballadors, però ara això pren una rellevància molt superior”. Tarrasón ha posat el focus en què empreses i treballadors “s’han de comprometre a col·laborar, a compartir informació sobre els contagis que es puguin produir tant a l’entorn personal del treballador com al laboral, per prendre les decisions més adequades en cada cas”.

El Coordinador de la Comissió d’Empresa Saludable de la Cambra, Paco Lari, ha estat d’acord que “en prevenció de riscos laborals, com en tantes coses, aquesta crisi ens porta canvis que han vingut per quedar-se” i ha subratllat que “les empreses ara estan molt sensibilitzades amb la salut, com és lògic, i aquest moment ens ha de permetre consolidar encara més la cultura de la prevenció i la seguretat”.

Per últim, el president de la Cambra de Reus, Jordi Just, ha reiterat “el compromís de la Cambra per seguir donant servei a les empreses i, en particular, organitzant jornades sobre els temes clau en aquests moments complexos que han d’afrontar els sectors econòmics”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: