Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

IQOXE obre la planta d'òxid d'etilè al 20% de càrrega per abastir els clients

S'ha activat el 80% de la plantilla amb personal de producció, manteniment i seguretat

Imatge d'arxiu de la planta d'IQOXE a la Canonja, després del transvasament dels residus d'òxid de propilè del tanc afectat per l'explosió Imatge d'arxiu de la planta d'IQOXE a la Canonja, després del transvasament dels residus d'òxid de propilè del tanc afectat per l'explosió MAR ROVIRA / ACN
Empreses ACN
Dimecres, 13 Mai 2020 20:19

IQOXE ha tornat aquest dimecres a produir òxid d'etilè a la seva planta de la Canonja després de rebre el vistiplau del departament d'Empresa i Coneixement, arran de l'explosió que va patir el passat 14 de gener. La companyia ha indicat que la instal·lació s'ha posat en marxa "lentament i amb totes les mesures de seguretat". De moment, funciona a un 20% de la seva capacitat de càrrega per atendre únicament la demanda dels clients, especialment altres empreses del polígon petroquímic de Tarragona. La companyia ha activat el 80% de la plantilla. "Al personal de producció se li suma, entre altres, el destinat a seguretat i manteniment de les instal·lacions, que estan operatius des del primer moment", ha indicat l'empresa.

La planta que ha començat a funcionar és una de les que hi ha a la fàbrica i que va quedar poc afectada per la deflagració. També és, a més, l'única que produeix òxid d'etilè, una substància utilitzada com a matèria prima per altres empreses properes. En les darreres setmanes, companyia i administració han estat en contacte per perfilar que la documentació s'ajustés a les demandes del departament d'Empresa. La resta de plantes de derivats d'òxid d'etilè i d'òxid de propilè, seguiran aturades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: