Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

AITASA escull Aqualia per construir una depuradora per a les químiques de Tarragona

Es tracta d’una clara aposta d’AITASA i les indústries químiques per la sostenibilitat i el compliment de les noves exigències europees

El director d'AITASA, Daniel Montserrat (esquerra) i el director de zona d'Aqualia, Juan Luis Castillo, en el moment de signar el contracte de construcció El director d'AITASA, Daniel Montserrat (esquerra) i el director de zona d'Aqualia, Juan Luis Castillo, en el moment de signar el contracte de construcció AEQT
Empreses Redacció Infocamp
Dijous, 28 Mai 2020 15:00

AITASA (Aguas Industriales de Tarragona, S.A.), empresa que subministra aigua a les indústries químiques del Camp de Tarragona, ha adjudicat a Aqualia el disseny, la construcció, explotació i manteniment d’una planta de tractament conjunt d’efluents per a les indústries químiques de Tarragona. La planta donarà servei a les indústries del sector del polígon químic i petroquímic més gran del sud d’Europa.

Tal com ha explicat el president d’AITASA, Manu Segura, les empreses del polígon s’han unit “per optimitzar els recursos i fer un tractament més eficient, sota paràmetres de sostenibilitat, i complir amb la nova normativa europea, més exigent en el tractament d’aquests tipus d’aigües. Amb aquest ambiciós projecte, AITASA es consolida com una empresa capaç de gestionar y portar a terme infraestructures per l’interès comú de les seves associades y centrades en el món de l’aigua”.

El director de Zona II d’Aqualia, Juan Luis Castillo, ha explicat que “a l’hora de dissenyar i projectar la planta, ens hem marcat com a objectiu principal maximitzar el rendiment del tractament i millorar la qualitat de l’aigua que es torna al medi ambient. Altres metes bàsiques han estat l’obtenció d’una explotació fàcil i eficaç, amb les màximes condicions de seguretat i fiabilitat i minimitzant l’impacte mediambiental i urbanístic. A més, hem utilitzat les millors tècniques disponibles”.

Castillo també ha explicat que amb el tractament integrat dels abocaments de les indústries s’optimitzen els recursos i es treballa d’una manera més eficient, “tot i que es multiplica la complexitat tècnica del tractament, de manera que el disseny és un dels més complexes i complets possibles”. Per això, prèviament, per definir i valorar el projecte, l’any passat Aqualia va posar en marxa una planta pilot a escala industrial in situ, totalment extrapolable a la futura planta de tractament a escala real.

La nova planta de tractament d’efluents es construirà en terrenys dins del polígon petroquímic sud de Tar­ra­gona i tindrà una capa­ci­tat de 1.800.000 litres/h durant les 24 hores, amb possibilitat de futures ampliacions. L’aigua a tractar arribarà a través de l’emissari conjunt, gestionat per AITASA, mitjançant dos col·lectors, un que procedirà del polígon nord i un altre del polígon sud.

El pressupost del contracte és de 24 M€, més 15 M€ pels 5 anys d’explotació. Un cop fets els treballs preliminars per part d’Aqualia, les obres començaran aquest mes de juny i duraran 17 mesos.

Les instal·lacions que s’han de construir, tot i donar resposta a les exigències mediambientals europees respecte a la qualitat de l’aigua depurada, permetrà a la indústria química del Camp de Tarragona disposar d’una font important a integrar en el cicle de l’aigua mitjançant la regeneració i reutilització.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: