Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’assemblea de l’AEQT analitza els projectes conjunts i la nova realitat del sector

Ho han fet en una reunió, per primer cop telemàtica

Vista aèrea de les indústries que formen part de l'AEQT Vista aèrea de les indústries que formen part de l'AEQT AEQT
Empreses Redacció Infocamp
Dimarts, 16 Juny 2020 15:18

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) va celebrar aquest dilluns la seva assemblea general ordinària, que per primera vegada va tenir lloc en format telemàtic. Com és habitual, la reunió va servir per donar a conèixer a les 32 companyies membre la tasca duta a terme per l’associació des de la darrera trobada, que havia tingut lloc al novembre. D’aquesta manera, al llarg dels informes de la gerència i de les vuit comissions de treball en què està estructurada l’associació (sociolaboral, seguretat, empreses de serveis, energia, medi ambient, comunicació, activitats logístiques i portuàries, i territori) es van abordar qüestions i projectes que s’han treballat en el fòrum de l’AEQT.

En aquests informes es van repassar qüestions com ara l’evolució dels índexs de seguretat i salut de les empreses de l’AEQT i de les empreses de serveis el 2019; les novetats de projectes vinculats amb la sostenibilitat o l’economia circular; així com també la situació actual de reivindicacions històriques i importants per a la indústria com les xarxes tancades de distribució elèctrica o les infraestructures del territori. L’assemblea general també va aprovar el balanç de comptes de l’exercici 2019 i el pressupost 2020.

'Profunds canvis'

En el seu discurs de benvinguda, el president de l’AEQT, Rubén Folgado, va fer un repàs dels profunds canvis que han afectat a la realitat del sector des que en la darrera reunió de l’assemblea, el passat mes de novembre del 2019, va ser elegit i va accedir al càrrec: l’accident que va patir el sector el 14 de gener, primer, i la crisi del coronavirus, després.

Uns reptes inesperats, als quals la indústria s’ha hagut d’adaptar amb agilitat, i que han reforçat la seva aposta i compromís amb la seguretat, amb la transparència, amb el diàleg, i en general amb la societat del seu entorn.

Alhora, com asseguren des de l’AEQT, “els últims esdeveniments han evidenciat el paper essencial de la indústria química, tant pels seus productes i subministraments de primera necessitat, com també en el seu rol com a motor econòmic del territori en un moment de greu crisi”. A més, la crisi de la Covid-19 ha donat una nova oportunitat al sector de posar en valor el seu compromís amb la societat i amb les persones, a través de diferents donacions a hospitals, institucions i entitats.

De manera que als reptes amb els quals es va iniciar el mandat, que se centraven en l’elaboració d’un nou pla estratègic que incorporés en el full de ruta de l’AEQT eixos com ara la sostenibilitat o la digitalització, Rubén Folgado va explicar que s’han afegit ara de nous, i molt importants, als quals està convençut que la química sabrà donar resposta i de tot plegat en resultaran una indústria química i un Camp de Tarragona encara més forts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: