Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Establiments d'oci nocturn de Tarragona tanquen per Sant Joan per protestar per les noves restriccions en l'aforament

Acusen el Govern de crear inseguretat jurídica i de prendre decisions incoherents

Imatge del pòdium de la discoteca Totem, precintat perquè la gent no hi balli Imatge del pòdium de la discoteca Totem, precintat perquè la gent no hi balli ELOI TOST / ACN
Empreses ACN
Dimarts, 23 Juny 2020 19:31

Set dels establiments d'oci nocturn més populars de Tarragona han decidit tancar la nit de Sant Joan en senyal de protesta per "la inseguretat jurídica creada per la Generalitat". Els empresaris han emès un comunicat en el qual es queixen pel tancament de les pistes de ball i per la reducció de l'aforament al 20% del total. El Govern va prendre aquesta decisió aquest diumenge, en una resolució més restrictiva que la de dos dies enrere, en la qual es permetia l'ús de les pistes i un 50% de l'aforament. Els locals denuncien la "incoherència i gens argumentada presa de decisions" de l'executiu, i afirmen que es "criminalitza un sector que l'únic que ha fet és complir la normativa".

En la nota, els empresaris apunten que el canvi de plantejament de la Generalitat ha fet que "els locals es trobin que han recuperat treballadors dels ERTO, hagin invertit en mesures anti-covid i hagin optat per reobrir els seus locals sense imaginar que les mesures adoptades serien més restrictives que les plantejades a nivell estatal en la Fase 3", quan es permetia fins a un 30% d'ocupació. A més, lamenten que no reben "solucions de cap tipus ni s'estableixen plans d'obertura o calendaris que permetin conciliar la situació de pandèmia mundial i el repte econòmic que suposa haver estat els primers en tancar i els darrers en obrir".

Els establiments reclamen "ajuts i subvencions que responguin a la realitat del sector", "bonificacions i exempcions" i el "compromís per part de l'administració de no reconfigurar el marc jurídic sense una base epidemiològica contrastada". Els establiments que tancaran la nit de Sant Joan estan agrupats sota el segell 'Nits Q' i són Bloomsbury, Highland, Premium Club, Sala El Cau, Sala Zero, Totem i Totem Café.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: