Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'empresa danesa European Energy invertirà 74 MEUR en una nova planta d'hidrogen verd a Roda de Berà

La fàbrica generarà 100 feines directes i 150 més indirectes i estarà en funcionament el 2026

European Energy construirà a Roda una de les primeres plantes d'hidrogen verd de l'Estat European Energy construirà a Roda una de les primeres plantes d'hidrogen verd de l'Estat ARXIU / INFOCAMP
Empreses ACN
Dilluns, 18 Juliol 2022 15:22

L'empresa danesa European Energy invertirà 74 milions d'euros en una nova planta de producció d'hidrogen verd a Roda de Berà, segons ha anunciat la companyia aquest dilluns en un comunicat. La planta estarà en funcionament el 2026 i tindrà una capacitat productiva de 16.000 quilograms d'hidrogen cada dia. La fàbrica generarà 100 llocs de treball directes i 150 d'indirectes de forma gradual fins a la seva obertura. La iniciativa forma part de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, l'ecosistema impulsat pel Govern i coordinat per la Universitat Rovira i Virgili, que compta amb 200 organitzacions públiques i privades i més de 70 projectes a la seva cartera.

La instal·lació tarragonina estarà alimentada amb energia verda obtinguda d'una planta fotovoltaica i una altra d'eòlica. European Energy i l'Associació Empresarial Química de Tarragona ja estan analitzant potencials vies de col·laboració per continuar impulsant la descarbonització de la zona.

La planta que vol servir a una part important de la indústria de la zona, permetent la descarbonització de l'activitat industrial.

A més de l'impacte descontaminant que suposarà, la planta generarà 100 llocs de treball directes i 150 d'indirectes de forma escalada fins a la seva obertura, així com la implicació d'empreses locals per construir-les.

L'empresa, que va obrir una oficina a Barcelona l'any passat, preveu que la inversió total de la companyia a Espanya serà d'un bilió d'euros que s'invertiran en el desenvolupament dels projectes previstos.

European Energy va anunciar recentment que durà a terme el primer projecte d'e-metanol a gran escala que s'ubicarà al sud de Dinamarca i estarà en funcionament el 2023. El procés consisteix a generar electricitat de fonts renovables per a un consum no convencional o per a altres fonts de consum que no siguin el convencional, mitjançant mitjans d'emmagatzematge, en aquest cas ús final com l'hidrogen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: