Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es busca estudiant d’FP dual superior

Es contractaran uns 600 treballadors amb FP, fins al 2018, a les empreses químiques i de serveis

Els resultats del projecte 'Synthesis' s'han presentat aquest dimarts a l'Antiga Audència de Tarragona. Els resultats del projecte 'Synthesis' s'han presentat aquest dimarts a l'Antiga Audència de Tarragona. JOSEP CARTANYÀ.
Empreses Josep Cartanyà
Dimarts, 29 Novembre 2016 18:52

Les empreses químiques de Tarragona han trobat en la formació professional dual una via ràpida per trobar personal qualificat. Segons un estudi de la Fundació Bertelsmann elaborat entre gener del 2015 i juny del 2016 -en què s’ha enquestat un 43% de les químiques i quatre instituts de Tarragona-, fins al 2018, es preveu una contractació mínima de 144 treballadors amb FP en empreses de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i 457 en les empreses de serveis, tenint en compte que l’atur juvenil és del 50%. De fet, l’estudi Synthesis demostra que “el cost-benefici de la contractació d’un estudiant de l’FP dual resulta millor per a una empresa que fer-ho a través d’una ETT, per exemple”, afirma Guillem Salvans, sènior project mànager de la fundació. Potser és per això que en alguns instituts s’ha duplicat o triplicat l’oferta d’FP dual. La incorporació d’aprenents d’FP per reposició serà superior en les empreses de l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona (AEST) que les de l’AEQT ja que en les plantilles de les empreses de serveis són menys qualificades i estan més envellides, les principals raons que motiven la incorporació d’estudiants formats.

L’enquesta també recull les necessitats de les empreses per millorar la relació entre el clúster químic i la nova modalitat formativa. Les empreses demanen fer aportacions als continguts dels cicles formatius per adaptar-los millor a la seva demanda. En aquest sentit, Salvans explica que la indústria química arriba a la conclusió que “si els sectors econòmics tenen mà en els continguts dels títols i poden fer suggeriments, les empreses podran oferir més places d’aprenentatge”. Tot i així, actualment les empreses puntuen bé la formació de l’FP dual que s’imparteix als centres - un 3,7 sobre 5-, i demostren predilecció per les titulacions de grau superior i de nivell d’anglès tècnic per sobre de les de grau mitjà. Segons les empreses, també cal potenciar nous perfils com el de logística especialitzada al port de Tarragona, l’operador de caldera o l’instal•lador de bastides, entre altres.

A part de perfils emergents, també s’ha detectat la necessitat que les empreses reconeguin més la tasca dels seus tutors, els quals no reben cap formació concreta ni guanyen cap remuneració extra. Per això proposen que els professors facin estança prèvia almenys un parell de setmanes, abans que hi vagin els estudiants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: