Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca ofereix cursos per reforçar el nivell d'anglès dels futurs universitaris

A partir del curs 2018-19, els vila-secans nascuts el 2002 o abans podran fer cursos d'anglès impartits pel Servei Lingüístic de la URV i obtenir la titulació del Marc Europeu Comú de Referència (MECR)

Acte de presentació dels cursos de formació d'anglès 2018-2019 a l'Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia del Campus Vila-seca de la URV Acte de presentació dels cursos de formació d'anglès 2018-2019 a l'Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia del Campus Vila-seca de la URV CEDIDA
Ensenyament Josep Cartanyà
Dimecres, 14 Març 2018 12:20

Una iniciativa entre l'Ajuntament de Vila-seca, la Univesitat Rovira i Virgili (URV) i la Diputació de Tarragona farà possible que, a partir del proper curs 2018-19, els ciutadans de Vila-seca que ho desitgin puguin fer cursos d'anglès impartits pel Servei Lingüístic de la URV. Els cursos que s'impartiran -amb un màxim de 20 places per curs- van adreçats a alunmnes dels instituts de Vila-seca nascuts l'any 2002 o abans i a persones empadronades al municipi amb la mateixa franja d'edat. El preu de cada curs serà de 50 euros i la matrícula serà en línia, al web, del 2 al 6 de juliol de 2018.

La regidora d'Ensenyament de Vila-seca, Manuela Moya, ha explicat que el principal objectiu d'aquestes accions formatives és que "els nostres alumnes de secundària arribin a la Universitat amb un nivell d'anglès desitjable". Des de la URV s'ha detectat que no tots els alumnes que arriben a la Universitat dominen els nivells bàsic i intermedi de l'idioma: "Això no és cap broma, cal dominar l'anglès tant per una qüestió de creixement personal com col·lectiu", ha sentenciat el mateix rector de la URV, Josep Anton Ferré, que ha presidit l'acte de presentació dels cursos. 

En concret, s'oferirà un curs de nivell A2, del 8 d'octubre de 2018 al 15 de maig de 2019, que s'impartirà tots els dilluns i dimecres, de 16:30 a 18:30h. Al final d'aquest curs s'acreditaran els alumnes amb nivell A2 d'usuari bàsic del Marc Europeu Comú de Referència (MECR). El segon curs que s'impartirà serà de nivell B1, del 9 d'octubre de 2018 al 15 de maig de 2019, tots els dimarts i dijous, de 18:00 a 20:00h. Al final del curs els alumnes podran acreditar el nivell B1 (Certificat de nivell intermedi) del MECR i l'avaluació final serà mitjançant l'Oxford Test of English. Els cursos s'impartiran al Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI) de la Facultat de Turisme i Geografia del Campus Vila-seca de la URV.

Manuel Moya ha dit que, "en funció de la demanda existent, en els propers cursos es considerarà la possiblitat d'ampliar aquesta formació a altres nivells". La regidora ha destacat, com a exemple, que avui dia, dels 207 alumnes que fan Batxillerat als instituts de Vila-seca, un centenar ja són usuaris dels recursos que ofereix el CRAI. Pe aquest motiu, Moya preveu que hi hagi una bona resposta per part dels alumnes de 1r. de Batxillerat, que són els principals destinataris d'aquesta formació en anglès.

Per la seva banda, el Dr. Antoni González Senmartí, delegat del rector de Relacions Institucionals de la URV, ha recordat l'evolució que han tingut les biblioteques a la Universitat, des que es van crear l'any 2008 fins arribar als CRAI d'avui en dia, ja que "concentren tot tipus de recursos, aules d'informàtica, espais diversos d'estudi i altres serveis" per als estudiants. 

Finalment, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha destacat la vocació de Vila-seca per esdevenir una ciutat universitària i, particularment, en el sector turístic. En aquest sentit, ha recordat com a principals avenços d'aquests darrers 15 anys "el pas de diplomatures als actuals graus de la Facultat de Turisme, la creació del Parc Científic i Tecnològic sobre el turisme o el CRAI de Vila-seca". Poblet també ha remarcat la capacitat "transformadora" que té la Universitat sobre les ciutats que l'acullen, com Vila-seca.

Publicitat

icona missatge de correu electrònic

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu:

Privacitat:
  •