Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 16.000 persones elegiran avui el nou rector o rectora de la URV

Els candidats són el catedràtic de Mecànica de Fluids Josep Anton Ferré i la catedràtica de Microbiologia M. José Figueras

Imatge d'arxiu de les votacions a rector al campus Terres de l'Ebre, l'any 2014 Imatge d'arxiu de les votacions a rector al campus Terres de l'Ebre, l'any 2014 URV
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Mai 2018 08:25

Un total de 16.071 membres de la comunitat universitària de la URV podran votar mitjançant elecció directa i sufragi universal, lliure i secret: 13.295 estudiants de grau, màster, doctorat i títols propis de duració igual o superior a un quadrimestre; 486 membres del personal docent i investigador (PDI) doctorat permanent; 1.591 persones d’altres categories de PDI; i 699 membres del personal d’administració i serveis (PAS). Els vots obtinguts pels candidats són ponderats segons el coeficient que s’aplica a cada un d’aquests sectors de la comunitat universitària.

El rector a rectora és la màxima autoritat acadèmica de la Universitat i la que la representa. Poden optar a ser-ho els funcionaris en actiu del cos de catedràtics d’universitat. La durada del mandat és de quatre anys, amb possibilitat de reelecció consecutiva una sola vegada. Josep Anton Ferré opta a un segon mandat de quatre anys, i M. José Figueras és la primera dona que opta a ser rectora de la URV.

Les votacions tindran lloc de 10 h. a 17 h. En general, tothom vota al col·legi més pròxim d’on desenvolupa la seva activitat. Cada elector ha estat assignat a un col·legi electoral en funció de la proximitat del centre vinculat (PDI), la unitat d’adscripció (PAS), del centre on es rep la docència (estudiants de grau i màster) i del departament del coordinador o coordinadora dels programes de doctorat (estudiants de doctorat).

Són deu els col·legis electorals, a la major part dels quals estan instal·lades dues meses, per les votacions dels quatre col·lectius: als CRAI del campus Catalunya, Sescelades, Bellissens, Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Facultat de Turisme i Geografia, campus Terres de l’Ebre i Seu Universitària del Baix Penedès; a les unitats docents de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i de l’Hospital Universitari Joan XXIII, i a la sala de reunions del Vicerectorat, al Rectorat.

159 persones de la comunitat universitària col·laboren en les votacions com a membres de les meses, titulars o suplents; i trenta persones més, inclosos els membres de Secretaria General, treballen en la gestió i coordinació de les votacions. Les dues candidatures podran disposar d’ un interventor a cada mesa.

Un cop tancada la votació es fa el recompte de vots a cada mesa, on en últim terme es comptabilitzen els vots per correspondència i anticipats que li corresponen. La Junta Electoral és l’encarregada de vetllar per la bona marxa del procés electoral. Formada per set representants dels tres col·lectius de la comunitat universitària i presidida per la professora Mercè Gisbert, reunida al Rectorat, aplicarà als vots obtinguts per a cada candidat i candidata la ponderació segons el pes de cada sector, d’acord amb la LOU i l’Estatut de la URV: PDI doctor permanent, 51%; altre PDI, 11%; estudiants 26% i PAS, 12%.

La proclamació dels resultats provisionals es fa el mateix 15 de maig al vespre. El termini per presentar reclamacions contra els resultats provisionals és del 16 al 18 de maig de 2018, i la resolució s’emetrà el dia 21 de maig.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: