Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 130 persones a les Jornades Pedagògiques de la Fundació Escola Internacional del Camp

Les II Jornades Pedagògiques Sòcrates Educa de la FEIC portaven per títol 'L’escola, un entorn de recerca i innovació'

Les II Jornades Pedagògiques Sòcrates Educa, organitzades per la Fundació Escola Internacional del Camp (FEIC) Les II Jornades Pedagògiques Sòcrates Educa, organitzades per la Fundació Escola Internacional del Camp (FEIC) EIC
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 14 Juny 2018 08:35

Més de 130 persones, entre professorat de l’EIC de Salou i d’altres centres educatius del territori, famílies de dins i de fora de l’escola i professionals de l’educació, van participar el passat dimarts 5 de juny a les II Jornades Pedagògiques Sòcrates Educa organitzades per la Fundació Escola Internacional del Camp (FEIC). El Fòrum de l’escola va ser l’escenari d’aquesta segona edició de les Jornades Pedagògiques, que enguany portaven per títol “L’escola, un entorn de recerca i innovació”.

Les jornades, inaugurades pel Dr. Gabriel Ferraté, president de la Fundació EIC, i per Valero Camps, inspector en cap dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona, van estar conduïdes per la subdirectora de l’escola i coordinadora pedagògica de les jornades, Hermínia Martí, i van comptar amb la intervenció de tres ponents d’alt nivell i reconeixement.

Les ponències

La primera ponència, 'L’escola no ha d’adaptar-se al futur, ha de transformar-lo', va anar a càrrec de Coral Regí, directora de l'escola Virolai de Barcelona, un centre transformador i innovador en millora permanent que aposta per formar persones amb competències sòlides que els permetin aprendre i desaprendre per tornar a aprendre. La xerrada va fer reflexionar els assistents sobre el fet que hem de viure la innovació i el canvi com un mitjà i no com un fi en sí mateix. El canvi de paradigma actual ens obliga a formar persones que sàpiguen interactuar i conviure amb la innovació i la contínua transformació. Regí va evidenciar que cal avançar en un millor model educatiu capaç de donar cada dia una millor resposta als nous reptes.

La segona intervenció, a càrrec d’Andrea De Pascual, pedagoga amb un MA en Art Education per la New York University i coordinadora general de Pedagogías Invisibles (pedagogiasinvisibles.es), portava per títol 'Poetitzar l'escola'. De Pascual defensa fermament la idea que les aules han perdut tot el seu atractiu, que cal recuperar l'eròtica de l'aula i poetitzar. Per a això cal promoure l'ús de l'art contemporani com a eina de transformació del sistema educatiu promovent el pensament divergent, l’efervescència, el misteri i les subjectivitats.

L’últim a parlar va ser Ramón Barrera, llicenciat en Dret, expert en coaching, especialista universitari en Màrqueting, postgrau en Disseny i Direcció de Projectes, amb una àmplia formació metodològica i més de 25 anys d'experiència com a docent en àrees vinculades a competències personals i professionals. Barrera va titular la seva ponència 'Sorprendizaje 3.0', una paraula que s’ha inventat ell mateix i que és la suma de "sorprender" i "aprender", perquè està convençut que, per aprendre, cal que ens sorprenguem. Per a Barrera, és basic potenciar la innovació a l’aula, un entorn d'interacció, facilitador de diàleg, espai d'experimentació, més espontani, dinàmic i on s’aconsegueixi l'atenció, es desperti l'interès i la implicació de l'alumnat.

Un any més, la Fundació EIC s’enorgulleix d’haver pogut celebrar, amb qualitat i amb un gran èxit de participació, les seves II Jornades Pedagògiques Sòcrates Educa. Ara toca comença a treballar en la tercera edició.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: