Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Escola Cor de Maria de Valls, Premi Escoles Verdes 2018

El jurat ha distingit l'escola vallenca en la categoria d’actuació singular que afavoreix la conservació de la biodiversitat

L'Escola Cor de Maria de Valls rep el premi de la mà dels consellers d'Ensenyament, Josep Bargalló, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet L'Escola Cor de Maria de Valls rep el premi de la mà dels consellers d'Ensenyament, Josep Bargalló, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet GENCAT.CAT
Ensenyament Redacció Infocamp
Diumenge, 02 Desembre 2018 11:01

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, acompanyats de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, han lliurat a els Premis Escoles Verdes 2018, i el Distintiu Escola Verda a 68 nous centres educatius adherits enguany a la xarxa.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha lloat “el paper imprescindible” que tenen els petits i joves a l’hora de transmetre la vocació sostenible. “En vosaltres, generacions futures, és on està dipositada l’esperança, perquè sou el que provoca que a les vostres llars es reprodueixin comportaments sostenibles”, ha dit el conseller.

Respecte el programa Escoles Verdes, el titular de DTES ha posat en valor que “és un aliat imprescindible, un company molt valuós perquè creiem que és justament a les escoles, des de l’escola bressol i fins a l’institut, en totes les franges d’edat i tots els cursos, on la implicació s’estén i, d’aquests centres educatius traspassa a les llars catalanes i així, com una taca d’oli, a tota la resta de la societat”.

Els premiats

Els Premis Escoles Verdes 2018 s’han atorgat en tres categories diferents. En la categoria d’actuació singular que afavoreixi la conservació de la biodiversitat , el jurat ha premiat l’Escola Cor de Maria de Valls (Alt Camp) per l’actuació “Fauna al nostre entorn proper”. Destaca “la singularitat del tema, la vinculació a l’entorn, el treball en xarxa i l’ús de les noves tecnologies per promoure la comunicació de l’acció i dels resultats”. Així, el jurat distingeix que es tracta d’una “actuació de foment de la biodiversitat associada a l’entorn proper que respon clarament a l’objecte de la convocatòria”.

En la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d'ambientalització integral, el jurat ha distingit enguany la tasca de dos centres,: l’Escola Josep Pla de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i el Col·legi Sant Josep de Navàs (Bages). De l’escola, destaca “el seu treball continu i constant, i la incorporació d’actuacions noves en tots els àmbits: currículum, gestió, implicació en l’entorn i treball en xarxa”. Del col·legi, ha valorat “l’estructura organitzativa per permetre la participació de tota la comunitat educativa, la vinculació al currículum de totes les actuacions descrites i la diversitat de projectes europeus de temàtica ambiental en què el centre ha participat”.

Finalment, en la categoria de treball en xarxa realitzat conjuntament amb altres agents del territori , el jurat ha atorgat el premi a l’Institut Montsoriu d’Arbúcies (La Selva) en representació dels 8 instituts de la comarca que organitzen la “Ruta Transelva”. Ha valorat que és “una actuació consolidada, que promou el treball en xarxa entre tots els instituts que són Escola Verda de la comarca, implicant a altres agents del territori, que té com a objectiu conèixer el patrimoni natural, social, històric, geològic, paisatgístic de la comarca i detectar els impactes o problemàtiques al llarg de la ruta i fer-ne denúncia”. També ha considerat que es tracta d’una activitat “liderada per l’alumnat dels comitès ambientals dels centres educatius que hi participen, i també l’ús de les tecnologies i la tasca de comunicació i difusió que en fan”.

68 noves Escoles Verdes

D’altra banda, els consellers Calvet i Bargalló també han lliurat 68 nous Distintius Escola Verda als centres que han passat enguany a formar part d’aquesta xarxa, que incorpora els valors d’educació per a la sostenibilitat dins del seu projecte educatiu, i afavoreix la implicació i participació de tota la comunitat amb aquest objectiu. Amb aquests, ja són 801 centres educatius de Catalunya que tenen el Distintiu d’Escola Verda.

Entre les escoles que han rebut el distintiu enguany hi ha: Escola El Bosc - ZER El Francolí de Mont-ral (Alt Camp), Escola Joan Plana de Puigpelat (Alt Camp), Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils (Baix Camp), Institut Baix Camp de Reus (Baix Camp), Institut Gaudi de Reus (Baix Camp), La Salle de Reus (Baix Camp), Escola Vedruna de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), Escola Sant Roc de Rocafort de Queralt (Conca de Barberà), Escola Vedruna de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), i Institut Campclar de Tarragona (Tarragonès).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: