Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els alumnes de secundària descobreixen la figura de Vidal i Barraquer a través d'una sortida didàctica

Avui s’han realitzat les dues primeres visites amb alumnes del Col·legi Vidal i Barraquer de Cambrils

Imatge del nou itinerari que s’ha estrenat avui per donar a conèixer la figura de Vidal i Barraquer a l’alumnat de secundària Imatge del nou itinerari que s’ha estrenat avui per donar a conèixer la figura de Vidal i Barraquer a l’alumnat de secundària CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 21 Gener 2019 17:10

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella; el regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia, i el director del Museu d’Història, Gerard Martí, han presentat avui l’itinerari educatiu 'Vidal i Barraquer: El cardenal de la pau', que donarà a conèixer la figura de l’il·lustre cambrilenc a l’alumnat de secundària.

Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, nascut a Cambrils l’any 1868, és conegut com el cardenal de la pau, pels seus esforços per intentar apaivagar les tensions polítiques a Catalunya, i de mediació durant la Guerra Civil per la defensa insubornable de la dignitat humana, que va constituir el tret característic de la seva vida.

Aquesta activitat educativa que han estrenat avui dos grups d’alumnes del Col·legi Vidal i Barraquer, fruit d’una petició del centre, serà un dels llegats de l’Any Cardenal i Barraquer, ja que tindrà continuïtat més enllà de la commemoració del 150è aniversari del seu naixement el 2018.

Durant aquest mes, l’activitat arribarà als 360 escolars del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, que justament el dia 30 de gener té previst celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. La sortida també està oberta als centres educatius que la sol·licitin i el proper curs s’inclourà formalment al programa “Descobreix Cambrils”.

L'itinerari

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cambrils va encarregar l’itinerari a l’empresa especialitzada en educació Cel Rogent, que ha elaborat els materials amb el suport de l’Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils.

La primera prova va ser la ruta 'El nostre cardenal' del passat 11 de novembre, oberta a tota la ciutadania. Aquella primera proposta s’ha millorat i s’han reduït els punts de parada, que ara són totes al Barri antic.

Les dues primeres visites amb escolars d’avui han estat conduïdes per Cel Rogent, com a prova pilot, i a partir de demà es passarà el relleu al personal del Museu d’Història de Cambrils.

L’itinerari, d’una durada de dues hores, comença a la plaça Bernardí Martorell (davant del Celler de la Cooperativa Agrícola) i segueix per l’edifici del Col·legi La Salle (carrer Sant Plàcid), la plaça de la Vila, la plaça de la Concepció i la plaça de l’Església.

La sortida didàctica, acompanyada d’un treball previ a l’aula, permetrà a l’alumnat de secundària descobrir un Vidal i Barraquer més humà i proper, de manera amena i vivencial. A través de la seva figura, i en el marc de la nostra història més recent, els i les escolars coneixeran com era la societat de finals del segle XIX, i alguns dels fets i anècdotes de la seva vida que ens mostren valors com la coherència, l’esperit de servei, l’arrelament a la terra i la pau.

Abans de la sortida, l’alumnat treballarà a l’aula alguns aspectes sobre Cambrils i sobre la societat de final del segle XIX i inicis del XX, que els ajudaran a entendre millor el que s’explicarà i treballarà durant la sortida. Des del Museu d’Història de Cambrils es farà arribar a cada grup el material didàctic per a aquesta activitat prèvia i els facilitarà alguns recursos per ampliar la informació i relacionar-la amb els continguts curriculars que s’estiguin treballant.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: