Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Estudiants de la URV estrenen una plataforma tecnològica per a la gestió dels recursos humans

L’aplicació, dissenyada per l’empresa Grupo Castilla, està destinada als alumnes del grau de Relacions Laborals i Ocupació

Alumnes del grau de Relacions Laborals i Ocupació de la URV fent servir la plataforma INNIA Alumnes del grau de Relacions Laborals i Ocupació de la URV fent servir la plataforma INNIA ALBA SANCHA
Ensenyament Alba Sancha
Dilluns, 25 Febrer 2019 18:55

Els alumnes del grau de Relacions Laborals i Ocupació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han estrenat aquest curs una plataforma tecnològica per a la gestió dels recursos humans, anomenada INNIA. Es tracta d’una eina per l’àmbit acadèmic que permet als estudiants formar-se en un entorn més proper al món empresarial, amb l’ús d’aquest tipus d’aplicació com el que s’utilitza a les empreses. La plataforma ha estat dissenyada i desenvolupada pel Grupo Castilla, una empresa del territori dedicada al desenvolupament de software de recursos humans, i la URV és la primera universitat on s’ha implementat.

La URV i Grupo Castilla han signat un conveni de col·laboració del qual es beneficien, des d’aquest curs, els alumnes de Relacions Laborals i Ocupació de la universitat. No és la primera vegada que el centre col·labora amb aquesta empresa del territori, com ha destacat el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques, Antoni Pigrau, sobretot acollint alumnes en pràctiques. Aquesta vegada, les sinergies van una mica més enllà, ja que Grupo Castilla ha posat a disposició de l’alumnat INNA, una plataforma tecnològica per a la gestió de recursos humans, nínxol en què l’empresa és especialista. D’aquesta manera, l’aplicació “apropa als estudiants al món empresarial”, com ha apuntat el director general de Grupo Castilla, Carles Castilla, que ha afegit que aquest recurs també és molt útil per “consolidar els seus coneixements i habilitats tecnològiques”.

Utilitats de la plataforma

Les utilitats d’aquesta incipient plataforma són molt diverses, totes elles relacionades amb la gestió dels recursos humans d’una empresa. En aquesta línia, l’aplicació, a la qual tenen accés de 150 alumnes, permet generar, calcular o gestionar les nòmines, o bé gestionar els pagaments, les altes i les baixes, entre altres utilitats. D’aquesta manera, aquesta eina cobreix la gestió de recursos humans d’un treballador des que arriba a una empresa fins que “es desvincula d’ella”, com ha explicat el director de l‘empresa. Com ha detallat Castilla, actualment, l’aplicació només s’utilitza en l’àmbit acadèmic, però la intenció és desenvolupar-la progressivament fins que aquesta cobreixi totes les tasques relacionades amb els recursos humans i poder comercialitzar-la.

Les sinergies entre l’empresa i la universitat

Grupo Castilla és una empresa del territori, amb seu a Riudoms, especialista en el desenvolupament de software per a la gestió de recursos humans. El vicerector de Programació Acadèmica i Docència de la URV, Domènec Puig, ha destacat la importància de les sinergies entre l’empresa i la universitat, les quals, a més d’acostar el món empresarial als alumnes, també té “un factor rellevant de cara a afavorir l’ocupabilitat dels estudiants”. Per la seva banda, Castilla ha manifestat que les col·laboracions de Grupo Castilla amb la URV esdevenen “una aliança estratègica per assegurar-nos la incorporació de joves talents, així com la introducció al mercat de nous productes i serveis més moderns i competitius”. De fet, l’empresa acumula més de 60 convenis d’alumnes en pràctiques, en els darrers 25 anys, i el director general ha assegurat que “més del 50% dels treballadors actuals provenen de la URV”. Grupo Castilla va obtenir una facturació d’11 milions d’euros en el seu darrer exercici de 2018, amb catàleg entorn dels 2.000 clients, la qual cosa situa l’empresa en un segment mitjà, com ha detallat el seu director general.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: