Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unes 145 persones nouvingudes al Baix Camp aprenen català

El CNL de Reus imparteix aquests cursos que comencen entre setembre i novembre i s’han previst diferents nivells de català oral

Curs de català per a persones nouvingudes Curs de català per a persones nouvingudes CCBC
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimarts, 11 Octubre 2022 21:52

Entre setembre i novembre el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus ha començat 9 cursos presencials de català finançats per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme (DGMRA) amb el suport del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp i diversos ajuntaments de la comarca, que cedeixen aules o espais municipals per dur-los a terme.

D’entre totes aquestes formacions, 6 cursos s’han iniciat dins del marc del Servei de Primera Acollida. Concretament, 110 persones nouvingudes a la comarca que estan duent a terme; 4 cursos d’oral Ep! Escolta a Mont-roig del Camp; Montbrió del Camp, Riudecanyes i Riudoms; 1 de nivell inicial a Miami Platja i 1 de Bàsic 2 a Prades.

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el fet de viure i treballar a Catalunya. Per tal de rebre els Certificats d’Acollida atorgats per la Generalitat, les persones sol·licitants han de completar tres mòduls formatius sobre: Aprenentatge del català o alfabetització (mínim de 90 hores de formació); coneixements laborals (mínim de 15 hores) i coneixements de la societat catalana i l’entorn (mínim de 15 hores).

Tot plegat, és una bona oportunitat perquè les persones nouvingudes puguin conèixer la llengua catalana i fomentar la cohesió social i la participació entre elles.

Cursos a diferents pobles de la comarca

A banda de Reus i Cambrils, municipis que tenen serveis locals de català i, per tant, compten amb una oferta general més continuada, a través del Servei Comarcal de Català del Baix Camp s’han iniciat cursos a Mont-roig del Camp, Riudoms, Prades i Montbrió del Camp. En total, s’han inscrit més de 160 alumnes, xifra que augmentarà al novembre, quan comenci un desè curs amb el mateix finançament de la DGMRA a Miami. Tots aquells alumnes que tinguin l’assistència mínima que es demana rebran un certificat a mitjan desembre.

Aquests cursos se sumen a l’oferta general del CNL que, trimestralment, imparteix cursos a Reus, Cambrils, Falset i l’Hospitalet de l’Infant, on aquest trimestre s’han inscrit més de 900 alumnes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: