Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els estudiants de l'Institut Andreu Nin aprenen a detectar casos de maltractament de dones grans

Dones amb Iniciativa del Vendrell va impartir aquest dijous una sessió formativa de sensibilització conjuntament amb els Mossos d'Esquadra

Imatge de la sessió formativa impartida amb professorat de  l'institut vendrellenc i els Mossos d'Esquadra Imatge de la sessió formativa impartida amb professorat de l'institut vendrellenc i els Mossos d'Esquadra CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 25 Novembre 2022 13:38

Coincidint amb la celebració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el grup de Dones amb Iniciativa del Vendrell va organitzar aquest dijous, de la mà de professionals de L'Arc Serveis, una sessió formativa a l'Institut Andreu Nin dins la campanya “Prevenció, Detecció i Intervenció envers el maltractament de Dones Grans”. La xerrada va anar adreçada a estudiants :Atenció a Persones en situació de Dependència, Gestió administrativa en l’àmbit jurídic, Integració Socail de l'institut Andreu Nin.

La xerrada formativa de sensibilització, impartida conjuntament amb els Mossos d'Esquadra a través de l'ORC (Organització de Relacions amb la Comunitat) i el GAV (Grup d'Atenció a la Víctima), va oferir als estudiants eines i habilitats per detectar situacions de risc de maltractament a persones majors, facilitar atenció a les víctimes, fer-ne un seguiment i evitar l'aparició d'alguna forma de maltractament.

Sota el lema “Les violències masclistes no tenen edat”, les sessions tenen per objectiu sensibilitzar els joves sobre aquesta problemàtica i donar visibilitat a aquesta franja d'edat. Una de les raons és que les dones grans pateixen el fenomen de la “normalització” de la violència masclista per part de les pròpies víctimes, ja que algunes d'aquestes dones l'han patit durant tota la seva vida i, fins i tot, la consideren normal.

Dones amb Iniciativa alerta sobre la “fragilitat” de les víctimes

Dones amb Iniciativa del Vendrell posa de manifest que aquesta pandèmia “ha posat al descobert situacions de fragilitat i de violència, on l'agressor ha viscut amb la víctima”. En aquest sentit, el col·lectiu de dones recorda que, com a societat, “tenim l'obligació moral de tenir cura i protegir a les nostres dones grans, a més d'ajudar en la reconstrucció de les persones més vulnerables”.

Per tot plegat, la junta de Dones amb Iniciativa del Vendrell, encapçalada per Gracia Caraves, Ros Ensenyat i Jerusalem Torra, explica que “el 25N ens sumem a aquest compromís on es reivindica i es manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol tipus de violència, principalment aquella que afecta les dones i, molt especialment les dones grans”.

Finalment l'entitat recorda que, segons l'Institut Català de les Dones, un 20% dels feminicidis produïts a Catalunya, entre el 2012 i el 2020, han estat en dones de més de 65 anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: