Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV presenta un pressupost de 135 MEUR per a l'any 2023

Cobreix el desplegament de noves places de grau, la reducció dels preus de les matrícules de grau i màster i l'increment de despeses pel cost de l'energia, entre altres

Imatge d'arxiu del CRAI del Campus Sescelades de la URV Imatge d'arxiu del CRAI del Campus Sescelades de la URV URV
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Desembre 2022 08:53

El pressupost de 2023 de la Universitat serà de 135,22 milions d’euros, un 15,78% més que el de l’any 2002. El principi fonamental per elaborar-lo és l’equilibri pressupostari, condicionat pel finançament de la Generalitat, l’evolució dels ingressos de matrícula i el sostre màxim de les despeses de personal. L’equilibri pressupostari en el pressupost s’ha aconseguit principalment per la consolidació de la major subvenció de la Generalitat del pressupost 2022 pendent d’aplicar, majors ingressos de matrícula del curs 2022/23, la previsió d’estalvi del 20% d’acord amb el Pla d’emergència energètica i la previsió d’un ingrés de la Generalitat per cobrir part de l’increment del cost de l’electricitat.

Pel que fa als ingressos, es consolida l’increment de recursos del sistema d’universitats públiques catalanes del 2022 i es contempla l’increment per cobrir el desplegament de noves places de grau ofertades, així com una aportació específica per cobrir part de l’increment del cost dels subministraments d’electricitat i gas pel proper any. La reducció dels preus de les matrícules de graus i màsters que va aprovar el Parlament s’ha compensat amb un increment de la subvenció de la Generalitat a les universitats, i, a més, han augmentat els estudiants tant de grau com de màster (han incrementat els crèdits matriculats de grau i màster un 2,63%).

Pel que fa a les despeses, es preveu l’increment important del subministrament de l’energia i les despeses corrents per l’increment de l’IPC en les despeses corrents de l’any 2022. En les despeses de personal s’ha considerat l’increment vegetatiu que la URV té cada any i l’augment de les quotes a la seguretat social. El pressupost no contempla cap augment de les retribucions del personal, si bé el vicerector d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals ha apuntat que es reservaran 150.000 euros per a PAS i PDI en cas que la Generalitat ho autoritzi.

Si bé el total del pressupost que la URV presentarà per a l’aprovació del Consell Social per a l’any 2023 és de 135.226.360,57 euros, el pressupost ordinari, que depèn d’actuacions pròpies de la Universitat suposa el 79,16%, mentre que les partides amb finançament específic són el 20,84% restant. Aquestes darreres incrementen un 104,48% respecte del 2022 pel nou Pla d’Inversions Universitàries de la Generalitat, l’obtenció de projectes de recerca nacionals i europeus i perquè la transferència de la Generalitat per cobrir l’augment de la despesa de subministraments energètic s’ha considerat finalista.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: