Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vuit escoles de Reus establiran "Vincles" amb els equipaments culturals de la ciutat

El projecte vol relacionar cultura i educació per fomentar l'aprenentatge fora de les aules

El regidor de Cultura, Política Lingüística i Educació de Reus, Daniel Recasens, presentant el projecte "Vincles" davant l'atenta mirada dels alumnes de l'escola Prat de la Riba El regidor de Cultura, Política Lingüística i Educació de Reus, Daniel Recasens, presentant el projecte "Vincles" davant l'atenta mirada dels alumnes de l'escola Prat de la Riba NEUS BERTOLA / ACN
Ensenyament ACN
Dilluns, 06 Febrer 2023 15:30

Els alumnes de vuit escoles de Reus participen des del setembre en el projecte 'Vincles'. Es tracta d'una iniciativa impulsada per les regidories de Cultura i Política Lingüística i d’Educació de l'Ajuntament de Reus que pretén crear sinergies entre els centres educatius i els equipaments culturals de la ciutat. El regidor Daniel Recasens ha presentat aquest dilluns el projecte, acompanyat d'alguns dels professors de les escoles participants, els quals han aplaudit la iniciativa i han coincidit en el fet que "qualsevol espai és un lloc d'aprenentatge i no només ho son les aules". De moment, des del consistori han assegurat que es tracta d'una prova pilot i no descarten ampliar-ho a la resta de centres educatius en els pròxims cursos.

Les escoles de Reus que participen en el projecte 'Vincles' son Pompeu Fabra, Misericòrdia, General Prim, Eduard Toda, Prat de la Riba, Joan Rebull, Marià Fortuny i Teresa Miquel i Pàmies, les quals han creat vincles amb el teatre Bartrina, el teatre Fortuny, la biblioteca Xavier Amorós, la biblioteca Pere Anguera, la Casa Rull, Cal Massó, el Centre de la Imatge Mas Iglesias i el Museu Salvador Vilaseca, respectivament.

La directora de l'escola Teresa Miquel i Pàmies, Miren Landete, ha destacat que la iniciativa ha propiciat que molts alumnes també vulguin visitar els centres culturals acompanyats de les seves famílies fora de l'horari lectiu. De fet, el regidor de Cultura i Política Lingüística i d’Educació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha reafirmat que un dels objectius de la iniciativa és, justament, que "aquesta familiarització de la canalla amb l’espai públic doni peu a estratègies que traspassin aquest marc estricte de l’horari escolar".

Per la seva banda, la tutora dels alumnes de quart de l'escola Prat de la Riba de Reus, Anna Suárez, ha aplaudit que la iniciativa fomenti l'esperit crític dels joves. També ha destacat que gràcies al projecte 'Vincles' els alumnes se senten més "visibles i importants", ja que veuen com les seves propostes i opinions son escoltades pels professionals dels equipaments culturals. En el seu cas, el vincle ha estat amb la Casa Rull i ha permès als joves ser partícips de com s'ha organitzat la festivitat del Carnaval a la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: