Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'obre la "Capsa de dixie" a Tarragona

L’abril sonarà a Jazz aquest cap de setmana a la Capsa de Música de Tarragona

El grup Fireplace i els nois i noies del centre SOLC compartiran divendres el dixie i el Jazz gràcies a l'activitat 'Escoles a la Capsa' El grup Fireplace i els nois i noies del centre SOLC compartiran divendres el dixie i el Jazz gràcies a l'activitat 'Escoles a la Capsa' aMt
Espectacles Redacció Infocamp
Dijous, 26 abril 2018 17:46

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) i el seu projecte Capsa de Música, apostem per bastir ponts per què els ciutadans que viuen en àrees a on és difícil aquesta penetració cultural, puguin tindre una oportunitat de viure, de gaudir i en definitiva d’ampliar el seu coneixement en el món de la música. Una mostra d'aquesta voluntat la tindrem aquest llarg cap de setmana, del 27 al 30 d'abril, amb una programació de concerts i activitats musicals vinculades al Festival Internacional de Diexeland de Tarragona.

Dixie i Escoles a La Capsa

La primera d'elles arribarà aquest divendres 27 d'abril, al matí. L’àrea formativa de l’aMt s’obre també a altres centres educatius de la ciutat, als quals aquesta activitat pot aportar-les un nou valor al seu dia a dia. 'Escoles a la Capsa' està implementada com una finestra oberta als estudiants. És una de les accions que aporten més singularitat al projecte de l’aMt a la Capsa de Música i que consta d’una visita guiada d’alumnes a les instal·lacions i una Masterclass en directe amb una formació musical sobre l’escenari de la sala de concerts en aquest cas els Fireplace.

Des de l'aMt són sabedors de la capacitat del projecte "per la creació de nous públics i per permetre la interacció directa entre músics i infants i nois-es, i que a més per a molts d’aquests, és la primera ocasió per interactuar amb músics i fins i tot amb la música en directe".

Per fer possible aquest objectiu, hi participarà el centre d’educació especial SOLC, un centre de teràpia ocupacional pels nois/és que no poden desenvolupar una tasca laboral com a tal. El centre té com a objectius clars, el desenvolupament de les habilitats personals dels usuaris, així com la seva transició a la vida adulta i la seva relació amb l'entorn i la integració social. Treballen activitats d'ajustament personal, amb activitats terapèutiques i un llarg etc.

Capsa i Dixie Jazz Club

El primer dels concerts de Jazz d'aquest cap de setmana a La Capsa serà els dels Fireplace, aquest divendres 27 d'abril, a les 23:00h. Els Fireplace, ens transporten vora una llar de foc, on ens resguardem del fred mentre assaborim, absorts i mirant les flames, un got de vi. Uns temes que, com el vi, tenen gust de fusta i de fruita i resulten alguns més dolços i lleugers i altres més secs i amargs. Melodies que desprenen aromes antics, que ens rejoveneixen i amanyaguen els sentits a cada glopada.

La banda neix de les cendres del grup de rock fusió tarragoní AppleSmellColour per crear un nou projecte amb essència pròpia. Les composicions del guitarrista Lluís Barceló són interpretades per l’Uri Mas a la veu i la guitarra, en Rafa Lagunas a la bateria, en Noel Alzola al baix fretless, l’Arnau Bonet al saxo i en Miguel González al piano i teclats. El resultat musical bascula entre el Folk i el Jazz, amb incursions en el Rock Acústic, el Funk o el so Canterbury, maridat amb uns cuidats arranjaments vocals aportats pel quartet vocal barceloní Les Fourchettes (Paula Sánchez-Valverde, Iris Di Cassi, Eulàlia Rosa i Elia Piera). Un concert fet amb l’ànima, de composició minuciosa i interpretació acurada i dinàmica, que convida al públic a deixar volar la imaginació i gaudir del gust vermellós i embriagador amagat rere cada nota.

L'endemà dissabte 28 d'abril, a les 18:30h, serà el torn de Xavier Pié Trio. El saxofonista tarragoní lidera aquesta formació per tal d’oferir un ampli repertori d’estendards de jazz i composicions pròpies, conjuntament amb dos músics habituals dins l’escena jazzística estatal: el pianista Xavier Monge i el contrabaixista Ignasi González, amb els quals ha realitzat diversos enregistraments i ha actuat per sales i festivals d’arreu.

Música de Jazz sense estridències, ideal per a crear un ambient íntim i distès, des de la perspectiva d'un trio instrumental que vol aprofundir en la intensitat de les melodies i la seva capacitat de transmetre emocions. El trio està format per Xavier Pié, saxo soprano; Xavier Monge, al piano i Ignasi González, al contrabaix.

UCCAT presenta el seu nou disc 'Dalt del núvol'

Per la seva banda, el grup UCCAT presentaran a La Capsa diumenge 29 d’abril, a les 20:00h, el seu nou treball 'Dalt del núvol'. Els UCCAT neixen l’any 99 de la mà del guitarrista Joan Ramos (membre de Metamorfosis, mítica banda tarragonina dels vuitanta), i del baixista reusenc Isidre Sans, músic d’amplia experiència en diverses formacions (A Tientas, Txala…), incorporant-se l’any següent el pianista ucraïnes Vladimir Potapenko (Garbooz, Sinestres…), completant la banda a les hores amb Pepo Busquets (bt), Gerard Marsal (Sax i flauta) i David Rincón (perc), publicant l’any 2001 amb aquesta formació el seu primer treball “En transit”.

Després d’una llarga aturada, el 2016 és retroben: Joan, Isidre i Vladimir, i amb la incorporació de Manolo Valero, bateria de llarg recorregut i reconeguda solvència musical (Sinestres, Mantekao, Crossroads….), que completa el quartet que publica aquest any 2018 el seu segon treball “Dalt del núvol”. El seu jazz és modern, sensible, obert a altres cultures, fusionant-se amb diferents estils (rock, folk, pop, bossa…). Quatre veterans músics de diferents procedències que dóna origen al seu nom: Ucraïna, Cantabria, CATalunya, ens conviden a entrar en el seu particular mon sonor.

Balls de Swing i Jazz

I per acabar de gaudir d'aquesta "Capsa de jazz i dixie", el dilluns 30 d’abril, a les 18:00h, celebraran el Dia Internacional del Jazz d’una forma diferent, amb una aposta ferma per les activitats socials a la Capsa de Música, amb una jornada de portes obertes gratuïtes per donar a conèixer a la ciutadania, el treball que fa la Gent Gran Activa i els seus usuaris amb balls de Swing i Jazz.

Les entrades per a tots els concerts sean de 5 euros, a excepció de la jornada de Balls de Swing i Jazz, que serà gratuïta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: