Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El projecte social de Jordi Savall, protagonista de la Gala Benefica de l'Auditori Josep Carreras

El proper 21 de desembre diversos músics que han sigut refugiats transmetran cançons tradicionals de la conca mediterrània al concert de Vila-seca

Els músics que formen Orpheus XXI Els músics que formen Orpheus XXI CEDIDA
Espectacles Laia Molné
Dimarts, 18 Desembre 2018 14:56

L'Auditori Josep Carreras acollirà el proper divendres 21 de desembre la 16a Gala Benefica contra la leucèmia. Els protagonistes d’enguany són Orpheus XXI, un grup de músics refugiats i immigrats de diverses parts de la conca del Mediterrani que toquen peces de tradició sefardí, síria i iraquià, entre d’altres, per donar a conèixer les cançons tradicionals dels seus països d’origen i ajudar a preservar-les, ja que no tenen partitura.

Aquest projecte social neix de la mà del músic especialitzat en cançons medievals Jordi Savall, encarregat de reunir i organitzar músics de diferents ètnies i creences per crear un projecte comú com és Orpheus XXI. Amb aquesta iniciativa Savall vol integrar músics refugiats a una nova cultura i ajudar a difondre la seva música i intentar “donar a aquestes persones una vida digna”.

El projecte s’ha gestat durant més de dos anys, temps en què el músic català a estat a diversos camps de refugiats, a donat classes als joves refugiats i a format i unificat als diversos músics professionals que formen Orpheus XXI. Cal puntualitzar que Savall no actuarà a la Gala.

Jordi Savall, músic especialitzat en música antiga i cançons medievals

orpheus2

Jordi Savall actuarà l’1 de febrer

Per a que tingui més incidència la Gala Benefica d’enguany, Jordi Savall tocarà en solitari el proper 1 de febrer, al mateix auditori. D’aquesta manera la Gala quedarà dividida en dues parts: l’actuació d’Orpheus XXI, el 21 de desembre, i l’actuació en solitari de Jordi Savall, amb un concert especialitzat en cançons medievals, l’1 de febrer.

La Gala Benefica d’Orpheus XXI, el 21 de desembre a les 21h, tindrà un preu per entrada de 50€, beneficis que aniran a la Fundació Josep Carreras per la leucèmia, situada a Badalona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: