Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Repertori de Pedrell, Gols, Gerhard i Falla, el divendres a l’Auditori Josep Carreras

El concert a càrrec d'Archénsemble, dirigit per Xavier Pastrana, tindrà lloc a les 21h a l'auditori de Vila-seca

El director de d'Archénsemble, Xavier Pastrana El director de d'Archénsemble, Xavier Pastrana CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimecres, 06 Febrer 2019 08:40

El proper divendres 8 de febrer a les 9 del vespre i a l’Auditori Josep Carreras tindrà lloc el concert “I a la matinada, canta el rossinyol”, a càrrec d’Archénsemble, Roger Padullés, tenor; Dani Espasa, clavecí i Xavier Pastrana com a director.

Felip Pedrell, compositor tortosí nascut l’any 1841 va destacar per les seves habilitats musicals que el van dur a una carrera com a compositor i musicòleg que va influenciar a tota una generació de músics. Entre els seus alumnes hi trobem noms insignes de la música com Granados, Albéniz, Taltabull, Millet o el mateix Manuel de Falla, el compositor espanyol més important dels últims segles. Però un alumne –de fet, l’últim que va tenir– el va fer sentir especialment orgullós de la seva labor com a pedagog: Robert Gerhard. A tots ells els inculcà la seva passió per la música de la terra, tant de la culta com de la popular. Fou, doncs, la llavor d’un nou sentiment nacional en la producció musical de la generació de finals del segle XIX. Escales, ritmes i modes propis del folklore català, valencià, andalús, entrarien a les obres d’aquesta generació que elevaria la qualitat musical del territori a uns estàndards que feia segles que no arribava.

Archénsemble ofereix un programa al voltant de Pedrell, Gols, Gerhard i Falla de la mà de tres destacats músics i intèrprets del país com són Roger Padullés, Daniel Espasa i Xavier Pastrana. Acompanyats d’una orquestra integrada per quinze músics la proposta d’Archénsemble s’endevina com un dels concerts imprescindibles de la temporada.

Les entrades es poden adquirir amb antelació a la secretaria del Conservatori o a través del web www.auditorijosepcarreras.cat, i des d’una hora abans de l’inici del concert al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: