Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les veus femenines protagonitzen la tercera edició del Vermusic a Reus

El cicle manté el seu caràcter solidari i enguany es recaptaran fons que es destinaran íntegrament a la Lliga Contra el càncer de les comarques de Tarragona

La presentació del Vermusic 2019 ha tingut lloc a Cal Massó La presentació del Vermusic 2019 ha tingut lloc a Cal Massó ALBA SANCHA
Espectacles Alba Sancha
Dimarts, 19 Març 2019 17:28

Les veus femenines seran les protagonistes de sis dels set espectacles que configuraran el Vermusic de Reus. La tercera edició d’aquest cicle musical arriba amb un gir pel que fa a la versatilitat de gèneres i destacant les veus femenines, simbolitzant així el compromís per visibilitzar les dones també en l’àmbit musical. Enguany, a més, les entrades deixaran de ser gratuïtes per tal de reforçar el caràcter solidari de la iniciativa, de manera que tots els diners recaptats enguany es destinaran íntegrament a la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona. Per tant, les entrades s’hauran de comprar de forma anticipada per un preu de cinc euros en la majoria de casos.

“Podem dir que és un cicle [el Vermusic] consolidat i de ciutat”, ha manifestat la representant de vermuts Miró, Laura Prats. Aquesta proposta musical va néixer l’any 2017, en el marc de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, i va continuar el 2018, en el marc de Reus Ciutat de la Música. Aquest 2019, el Vermusic arriba a la seva tercera edició, “gràcies al patrocini d’empreses privades”, com ha manifestat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i més concretament, per la iniciativa de Vermuts Miró, principal impulsor del cicle. En aquest sentit, la representant de Vermuts Miró ha manifestat que el Vermusic “va néixer amb la inquietud de fer-se en espais singulars de la ciutat i amb un caràcter solidari” i, ara, amb la seva consolidació, aquest compromís solidari també creix.

Per aquest motiu, les entrades s’hauran d’adquirir de forma anticipada, a través d’aquest portal, i deixaran de ser gratuïtes. En aquesta edició, les entrades tindran un preu de 5 euros que es destinaran de forma íntegra a la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona. En aquest sentit, el doctor Joan Borràs de la lliga contra el càncer ha detallat que els diners recaptats es destinaran a un projecte que està en fase de desenvolupament i que consisteix en un estudi per comprovar si a través dels metabòlits de l’orina es pot detectar el càncer de còlon precoç. La intenció és que, en una segona i tercera fase, es faci el mateix estudi en casos de càncer de pulmó i càncer de mama, respectivament, tot i que per tirar endavant aquestes dues, caldrà més finançament que, actualment no tenen.

Una programació amb imminent protagonisme de veus femenines

Pel que fa a la programació, el Vermusic arriba amb el clar protagonisme de les veus femenines, ja que sis de les set formacions que actuaran tenen cantants dones, però també amb un gir musical pel que fa a la versatilitat de gèneres. El director artístic del cicle, Isaac Albesa, ha detallat que, mentre les edicions anteriors s’havien centrat en la música més clàssica, la idea enguany ha estat obrir-se a altres gèneres en què les veus esdevinguin protagonistes, en aquest cas concret, veus femenines. El duet ‘Formiga and Cigale’ donaran el tret de sortida al cicle, el 26 d’abril, a Mas Calvó. L’agrupació està formada per dues noies, l’Anna Amigó, de la Selva del Camp, i l’Eva Genniaux, disposades a trenacr estereotips i que avançaran algunes de les cançons del seu nou disc al Vermusic. ‘Marcelo Mercadante Trío’ serà el següent grup en actuar al Vermusic, el 16 de maig, a El Círcol, també amb la veu protagonista d’una dona, Amalia Carril, i a ritme de tango argentí. El que abans va ser un duet, ara s’ha convertit en un trio amb la incorporació d’Amalia Carril, i presentaran el seu darrer disc ‘Siempre en la trinchera’.

El 21 de juny serà el torn de ‘Line Up Quintet’, l’única agrupació en què la cantant no és una dona. Es tracta d’un grup de jazz amb el seu origen entre Tarragona i Amsterdam, ja que el guitarrista de la banda és el tarragoní Joan Fort, un jove que l’any passat va aconseguir ser becat per estudiar al prestigiós Conservatorium van Amsterdam. La banda actuarà a l’IES Salavador Vilaseca on mostraran la seva sonoritat fresca. El 19 de juliol, ‘Agartha Flamenco Mediterráneo’ repetirà al Vermusic , després de la gran acollida que va tenir la seva actuació fa dos anys. En aquest cas, Sara Sambola posarà veu a la música d’Alex Bové (guitarra), Gerard Marsal (flauta i saxo), David Carnicer (baix), Curro Linares (percussió) i Mohamed Solimane (violí). L’agrupació, establerta entre Reus i Barcelona, recrearà un ambient únic amb música fresca i madura que té les seves arrels en el flamenc, però amb un regust mediterrani.

El cicle continuarà el 27 de setembre amb l’actuació d’Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach que portaran un espectacle que, segons ha puntualitzat Albesa, elles el descriuen com “veu, guitarra i tacons”, durant el qual presentaran el seu primer disc conjunt ‘A solas’, fet íntegrament per elles mateixes. ‘Carola Ortiz Quartet’ serà l’últim grup en actuar abans de l’acte de cloenda. Aquesta actuació tindrà lloc el 25 d’octubre, a Cal Massó, on Carola Ortiz presentarà, en format quartet, el seu segon treball com a compositora, sota el títol ‘Spirala’.

Anna Roig i Àlex Cassanyes tancaran el cicle al Teatre Fortuny

Per primera vegada, el Vermusic arribarà fins a l’escenari del Teatre Fortuny, durant l’acte de cloenda que tindrà lloc el 16 de novembre amb un concert especial de la mà d’Anna Roig i l’espectacular big bag dirigida per Àlex Cassanyes. Serà l’estrena de l’espectacle ‘La Tendresse’ a les comarques del territori, amb el qual Roig i Cassanyes han adaptat grans clàssics de la cançó francesa de tots els temps. En aquest cas, el preu de les entrades serà més elevat, entre 18 i 20 euros, pel que suposa fer-ho al Teatre Fortuny, segons ha apuntat Albesa. Igualment, de cadascuna de les entrades venudes, es destinaran 5 euros a la causa solidària per la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: