Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Josep M. Ferrando i Jordi López interpretaran a Prokofiev aquest divendres a Vila-seca

El concert tindrà lloc, a les 21h, a l'Auditori Josep Carreras

El compositor d'origen ucraïnès Prokofiev va ser un dels màxims exponents de la música russa de la primera meitat del segle XX El compositor d'origen ucraïnès Prokofiev va ser un dels màxims exponents de la música russa de la primera meitat del segle XX CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dijous, 04 abril 2019 10:56

El proper divendres 5 d’abril, a les 21:00h, tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca un concert a càrrec de Josep M. Ferrando i Jordi López, violí i piano respectivament, que interpretaran la Sonata op. 80 de Sergei Prokofiev.

Prokofiev, compositor d'origen ucraïnès i un dels màxims exponents de la música russa de la primera meitat del segle XX, va dedicar nou anys de la seva vida a la creació de la Sonata op.80 per a violí i piano, iniciant aquest llarg procés en el moment del seu retorn definitiu a la Unió Soviètica i coincidint amb moments realment molt complicats i dramàtics a nivell personal, familiar, polític i filosòfic. Després de tot un seguit d'anys de vivències a Europa i als Estats Units amb èxits professionals i satisfaccions personals, mai més va poder escapar de les urpes del règim comunista del moment.

La Sonata op.80 és possiblement una de les obres més fosques, cruels i dramàtiques del catàleg del compositor. Ell mateix va descriure certs ambients del primer i últim moviment com a ‘vent que passa per un cementiri', i d'altres moments en els que demana que el violí soni de tal forma que l'audiència salti de la seva cadira i que la gent digui ‘s'està tornant boig?.

El programa d’aquest concert ens presenta aquesta obra de Prokofiev embolcallada d'altres grans obres del repertori clàssic i català.

Les entrades es poden adquirir amb antelació a la secretaria del Conservatori o a través del web www.auditorijosepcarreras.cat, i des d’una hora abans de l’inici del concert al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: