Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Prop de 4.000 persones ballen al ritme del rock i pop català al concert '10 de les Decennals'

Una desena d'artistes com Els Pets, Zoo, Els Amics de les Arts, Joan Dausà o Buhos ofereixen música sense pausa durant 12 hores

Joan Dausà, al concert '10 de les Decennals' Joan Dausà, al concert '10 de les Decennals' M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles ACN
Dissabte, 05 Febrer 2022 22:26

Una desena de grups de pop i rock de l'escena musical catalana han protagonitzat el concert '10 de les Decennals de Valls', un dels plats forts de la programació de les festes de la llum. Els primers en pujar a l'escenari han estat Els Pets –que acumulen quatre Decennals– per iniciar dotze hores sense pausa de música on s'han sumat artistes com Zoo, Els Amics de les Arts, Buhos o la vallenca Maria Jacobs. En aquesta ocasió, s'ha aplicat un pla d'actuació específic per augmentar l'aforament del recinte fins a les 3.800 persones. Així, s'han aixecat les lones laterals de la vela principal. Tot i això, s'han mantingut les cadires per al públic, malgrat que des del primer moment la gent no s'ha resistit a ballar dempeus davant el seient.

Amb 'Wittgenstein', la cançó que enceta el darrer disc d'Els Pets, els de Constantí han estrenat el '10 de les Decennals'. És la quarta ocasió en què el grup visita la capital de l'Alt Camp amb motiu de les festes en honor a la mare de Déu de la Candela i, en aquesta ocasió, la formació ha portat a l'escenari quinze temes que el públic ha corejat sense excepció en una actuació de poc més d'una hora.

                                                                  Els Pets han estrenat el concert '10 de les Decennals' (Ariadna Escoda / ACN): 

Els Pets Decennals 2021

Quasi sense esperes, Els Amics de les Arts han agafat el relleu musical a l'escenari vallenc. El públic, a través de les xarxes socials, ha estat partícip del repertori escollit. El cantant Joan Enric Barceló ha assenyalat que, en ocasions "tan especials" com és el cas de les Decennals, els agrada que sigui la gent qui triï quines cançons han de sonar. Per això, rebutgen aquest concert com una presentació del seu últim disc i donen tot el protagonisme als seus fans. En total, s'han pogut escoltar onze temes des de la vela principal. A la vegada, els integrants d'Els Amics de les Arts han insistit en la importància de recuperar el pols a l'escena musical i cultural del país en el context sanitari actual.

                                                                       Els Amics de les Arts, a l'escenari de la Vela Principal de les Decennals (A.E): 

Els Amics de les Arts Decennals 2021

Una de les aportacions vallenques més destacades al cartell 10 de les Decennals l'ha protagonitzat l'artista Maria Jacobs, que ha fet un primer tast oficial del seu pròxim disc que sortirà a l'abril: 'Et porto escrit'. Per Jacobs, actuar a casa en un context com el de les Decennals és "un honor", després d'haver viscut les festes com a ciutadana i alhora, com artista.

El cartell es completa amb altres formacions d'arreu dels Països Catalans, com és el cas de Suu, Joan Dausà, Buhos, Sau, Zoo, Miquel del Roig, Buhos i Ítaca Band, que clourà el concert ben entrada la matinada. El programa d'actuacions s'ha vist alterat a darrera hora per la pandèmia, que ha provocat la baixa de Manel, qui estava previst que actués a la vela principal a quarts d'onze de la nit, i que serà substituït per Sau amb Pep Sala al capdavant. L'esdeveniment, que es divideix en dues parts i s'allargarà fins a les quatre de la matinada, ha esgotat tots els abonaments que s'han posat a la venda.

Protocol específic per a l'ocasió

Des de l'organització, s'ha treballat en un pla específic per mantenir la seguretat de l'espai de la vela principal on es duu a terme el concert fins ben entrada la matinada. Així, s'ha optat per aixecar les lones laterals i mantenir el recinte delimitat. El director artístic de les Decennals, Jordi Bertran, ha assenyalat que "en moments de màxima plenitud, els espectadors s'aixequen i ballen davant dels seus seients", però recorda que un equip s'encarrega de recol·locar les cadires per mantenir "un cert ordre" dins la vela en cas que sigui necessari. Després de l'experiència d'anteriors concerts, Bertran ha agraït el comportament que ha demostrat el públic assistent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: