Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dow i la Pobla de Mafumet celebren la tradicional visita al monòlit del Lledó

Més de 170 veïns i veïnes de La Pobla s'han desplaçat fins al complex industrial de Dow Tarragona

Foto de família dels veïns de la Pobla de Mafumet que han visitat el monòlit del Lledó dins del complex industrial de Dow Tarragona Foto de família dels veïns de la Pobla de Mafumet que han visitat el monòlit del Lledó dins del complex industrial de Dow Tarragona DOW
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 27 Gener 2018 23:17

Fidel a la tradició instaurada ara fa 36 anys, Dow Chemical Tarragona ha obert avui les seves portes als habitants de la Pobla de Mafumet que, com cada any i en el marc de la seva Festa Major d’hivern, han volgut visitar el monòlit de la Mare de Déu del Lledó, ubicat a l’interior de les instal·lacions de la companyia.

Més de 170 veïns i veïnes de La Pobla, entre els quals l’alcalde del municipi Joan Maria Sardà, la resta de membres de la corporació i el rector de la parròquia de La Pobla, han format la comitiva que aquest dissabte al migdia s’ha desplaçat fins al complex industrial de Dow Tarragona, al polígon nord, on han estat rebuts pel seu director, Jaume Sariol, pel director de Comunicació i Relacions Institucionals, Josep Boronat i per la directora del Complex Nord de Dow Tarragona, Julia Echevarría.

Un cop reunits, amfitrions i convidats han visita el monòlit de la Mare de Déu del Lledó, instal·lat des de fa tres anys a la zona enjardinada d’accés a les oficines de Dow. Aquest trasllat va obeir en el seu dia als imprescindibles treballs tècnics que la companyia va realitzar en l’entorn del seu cracker, antiga ubicació del monòlit i que ara, gràcies a aquest trasllat, gaudeix d’una ubicació privilegiada que el fa més visible i accessible, i que permet als pobletans visitar aquest element simbòlic de manera més còmoda i segura.

Com és tradició, la visita va incloure diversos parlaments, una pregària i una ofrena floral al monòlit, que simbolitza l’indret on, fins l’any 1801, les runes de l’ermita de Sant Joan del Codony van acollir la imatge de la Mare de Déu del Lledó, la patrona de La Pobla. Es tracta d’una talla de fusta del segle XIII que actualment és venerada a l’església parroquial del municipi.

L’estada de la comitiva pobletana als terrenys de Dow es va completar amb una visita perimetral guiada per tècnics i per la directora del Complex Dow Nord, amb especial atenció a les plantes de producció d’etilè i octà. Seguidament, la comitiva s’ha traslladat al saló d’actes, on Jaume Sariol i Julia Echevarría han fet un breu repàs de les fites de seguretat i producció assolides l’any 2017, així com també han presentat als assistents a l’acte els objectius i projectes per al període 2018-2020. Finalment, s’ha ofert un breu repàs als 50 anys de trajectòria de la companyia a Tarragona, abans de posar el punt i final a aquesta 36a visita de La Pobla al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, de la qual els veïns pobletans s’han endut un obsequi fabricat amb producte Dow, com a record d’aquesta emotiva jornada.

Abans de finalitzar la recepció, Jaume Sariol ha manifestat davant de tots els assistents que “un any més ens suposa un gran plaer rebre els veïns de La Pobla a les nostres instal·lacions, per celebrar-hi un acte tan emotiu com és la visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, un acte que ens permet compartir una agradable estona amb la comunitat que ens envolta i, també, mostrar què fem i com ho fem”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: