Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La campanya "La festa en pau!" contra les agressions sexistes s'amplia a les festes dels barris de Valls

Es farà formació a les associacions de veïns i agents encarregats de l’organització de les festes

Presentació del protocol 'La festa en pau!' , amb les associacions de veïns de Valls Presentació del protocol 'La festa en pau!' , amb les associacions de veïns de Valls CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 07 Juny 2018 12:39

L’Ajuntament de Valls desplegarà aquest estiu el protocol contra les agressions sexistes en l’oci i la festa a les diferents celebracions i festes veïnals als barris de Valls. D’aquesta manera, la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat i les diferents associacions de veïns de Valls han acordat que durant les festes majors als barris es reparteixi material divulgatiu que, sota el lema “La festa en pau!”, informa dels detalls del protocol municipal i, a la vegada, estableix com actuar i a on s’han de dirigir els afectats en cas de patir una agressió. La regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, Núria Gavarró, ha explicat que el protocol pretén "sensibilitzar a la ciutadania vallenca sobre les conductes sexistes" amb l'objectiu de "fer un pas més per promoure una ciutat igualitària i lliure d'actituds sexistes".

Prèviament, des de l’Ajuntament s’han programat sessions formatives per tal de posar en coneixement dels diferents agents implicats en l’organització i el desenvolupament de les festes de barri els mecanismes per lluitar contra aquest tipus d’actituds violentes i discriminatòries. Avui mateix, s’ha presentat la iniciativa i s’ha lliurat material informatiu a representants de les diferents associacions de veïns.

De Sant Joan a les festes dels barris

L’Ajuntament va posar en marxa per la Festa Major de Sant Joan del 2017 el protocol contra les agressions sexistes en l’oci i la festa per tal d’assegurar que en els espais on es desenvolupin els actes nocturn tothom pugui expressar-se lliurement i amb seguretat. Aquest protocol liderat per Participació Ciutadana i Igualtat es va treballar de forma transversal amb la regidories de Cultura, d’Acció Cívica i Joventut i de Seguretat Ciutadana junt amb els diferents agents d’activitats d’àmbit festiu i d’oci de la ciutat i els cossos de seguretat. Precisametn, la regidora de Via Pública i Serveis, Dolors Farré, ha volgut destacar "la feina que no es veu i que hi ha al darrera per vetllar perquè tot estigui bé".

El protocol amb el lema “La Festa en pau” vol ser una eina de sensibilització a la ciutadania vallenca sobre les agressions sexistes i les conductes discriminatòries i a la vegada vol donar resposta a aquestes situacions en el marc de les festes i de l'oci, on es detecten, normalment, més conductes d’aquest tipus. El protocol fixa pautes sobre com actuar davant casos de violència sexista i contra la diversitat afectiva sexual i en funció del nivell d’agressió estableix on s’han de dirigir els afectats. A més, seguint amb la línia de tot el treball endegat des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat per tal de garantir els drets de les persones LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals), el protocol amplia el seu àmbit d’actuació a tot tipus de violències per raó de gènere, tan dones com col·lectiu LGTBI i vol lluitar contra les conductes sexistes que contribueixen a la desigualtat i la discriminació.

Per la seva banda, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Valls, Andreu Garcia, ha celebrat que el protocol de la Festa Major de Sant Joan s'hagi fet extenssiu enguany a les festes dels barris i creu que "l'any vinent s'ha d'ampliar".

Els espais de la festa

Un altre dels objectius del protocol és que en els espais de festa no hi hagi discriminacions per raó de gènere; donar una resposta col·lectiva, amb corresponsabilitat davant de qualsevol agressió i/o discriminació, i apoderar l’entorn, per poder actuar davant qualsevol agressió i/o discriminació. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Marc Ayala, ha explicat que en les sessions informatives també hi ha participat persones que es trobaran a les barres dels espais on hi hagi escenaris de concerts, com el del Pàrking del Barri Vell. Amb això es vol aconseguir que les persones afectades puguin rebre una resposta o orientació ràpida per saber on andreçar-se, en cas de detectar alguna actitud violenta o sexista.

Després de la primera prova del protocol en el marc de la Festa Major de Sant Joan 2017 s’ha anat implementant de manera progressiva en els diferents esdeveniments festius de la ciutat i ara es farà un pas més ampliant-ho a les nombroses festes majors de barri que se celebren a Valls durant els mesos d’estiu.

Aquí es pot consultar el protocol contra les agressions sexistes en l'oci i la festa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: