Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La sortida de l’àliga al balcó marca l’inici de la Festa Major de Valls

La Festa Major comença oficialment, aquest dimecres 20 de juny, tot i que ja hi ha hagut actes previs

La sortida de l'àliga al balcó de l'Ajuntament i la petada de globus simbolitzaran el tret de sortida de la Festa Major de Sant Joaan La sortida de l'àliga al balcó de l'Ajuntament i la petada de globus simbolitzaran el tret de sortida de la Festa Major de Sant Joaan CEDIDA
Festa Major Júlia Estivill
Dimecres, 20 Juny 2018 08:21

La Festa Major de Sant Joan de Valls dona el seu tret de sortida, aquest dimecres, amb la cerimonial sortida de l’àliga de la ciutat al balcó de l’Ajuntament. La sortida serà tot just després de l’acte de proclamació dels Santjoaners 2018 i s’iniciarà, a les 19:30 hores, a la plaça del Blat. L’àliga apareixerà acompanyada dels compassos musicals de la cobla de ministrers Bufalodre. Tot seguit, des del balcó principal de la Casa de la Vila, arribarà el moment de l’acte del Conte de la Festa Major que enguany comptarà, per tercer any consecutiu amb el pregoner i conductor de Pep Callau juntament amb uns convidats molt especials, cosins germans del nostre Sant Joan, enguany dedicat a les fogueres, i del nostre bestiari: els cavalls de la companyia de teatre de carrer Tutatis, que recrea la celebració menorquina a partir de l’animalitat primitiva del cavall i recupera el pes de la tradició en una representació contemporània. Finalment, tindrà lloc, l’altre gran moment del primer dia que és la petada de globus, també a la plaça del Blat, a càrrec d’Olga Trilles.

La festa continuarà amb l’Anada a la Tronada, a les 20:00 hores, des de la plaça del Blat fins al Pati, per inaugurar definitivament el Sant Joan amb la companyia ‘Tutatis’ i els seus cavalls de Menorca, la senyera de la Ciutats portada pels Santjoaners 2018 i la corporació municipal i els ministrers ‘Bufalodre’. Des de Sant Joan, a les 20:30 hores, es farà el tritlleig de campanes d’anunci de la festa i al Pati tindrà lloc la tronada inaugural aviada per la Pirotècnia Catalana, de Vimbodí i Poblet, i precedida dels tres morterets d’avís encesos per part dels Santjoaners i l’Alcalde. Tot seguit, des del Pati fins a la plaça del Blat, hi haurà la Tornada des de la Tronada que en arribar a la plaça del Blat acomiadarà als cavalls de Menorca.

La Festa Major alternativa

A les 19:30 hores, a la plaça de la Zeta, el Casal Popular La Turba organitza la 7a boladissada popular que comptarà amb la sortida del ninot al balcó i un pregó reivindicatiu acompanyat per la beguda de la Festa Major. Tot seguit hi haurà un concert a càrrec de la Txaranga Band Tocats.

La música

La nit musical del dimecres començarà a les 21:00 hores, al terrat de la Casa de la Ciutat, amb el concert de músiques d’arrel que oferirà la cobla de ministrers Bufalodre, els músics més corporatius del seguici. També a les 21:00 hores, tindrà lloc el concert pel solstici d’estiu ‘Àries i duos d’òpera’ amb els intèrprets Laura Vila, mezzosoprano; Carlos Daza, baríton i Josep Buforn al piano.

Per últim, el concert revetlla se celebrarà a les 23:00 hores, a la plaça de l’Oli, amb l’Orquestra Mitjanit que combinarà ritmes de rock, ska, punk, reagge i rumba amb les versions més conegudes dels grups catalans i internacionals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: