Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Anada a Completes marca el punt àlgid de la Festa Major de Valls

La vigília de Sant Joan acabarà amb les actuacions de Miquel Gil i Pep Gimeno, La Principal de la Bisbal i el concert d'Els Catarres i Buhos

Valls viurà aquesta nit la vigília de Sant Joan i les Completes Valls viurà aquesta nit la vigília de Sant Joan i les Completes CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 23 Juny 2018 08:36

L'Anada a Completes és un dels moments més sentits de la Festa Major de Sant Joan de Valls. A les 21:15h, -deu minuts abans que en anys anteriors- sortirà des de la plaça del Blat, anunciada pels avisos piroctècnics. És la primera sortida del seguici cerimonial de la ciutat de Valls, sencer, amb el drac, el ball de diables, l'ós amb els trabucaires, el basilisc -incorporat a la Festa Major-, el ball de gitanes, els nans, els quatre gegants, el bou, el ball de vells, el ball dels cercolets, el ball de bastons, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls, l'àliga de la ciutat amb els aligons i els grups musicals, que obren pas a la bandera de la ciutat, i la corporació municipal amb les xarpes de setí carmesí i borles daurades, escortades per la policia local, de gala i seguides dels ministrers.

Enguany, han estat restaurats els nans l'Armat alegre i l'Arlequím per Llúis Musté, en el marc del conveni enter la UAF i l'Ajuntament de Valls. L'itinerari serà: plaça del Blat, carrers Major, Jueus, Escrivania i l'Esglesia. un dels moments àlgids serà el l'espectacular sortida de Completes, cap a els 22:30h, des de Sant Joan a la plaça del Blat, quan es tancaran els llums i es farà la ballada conjunta del seguici cerimonial sencer. A continuació, després dels focs d'artifici de la Pirotècnia Ricardo Caballer, es faran les Nocturnes balldetes de Completes, a la plaça del Blat.

A les 23:15h, la plaça del Blat acollirà els Apassionants castells a l'antiga, a càrrec de les colles Joves Xiquets de Valls i Vella dels Xiquets de Valls. L'actuació es regeix per un format sense rondes establertes, en què cada colla completa tres castells i un espadat.

La música

En l'apartat musical, a les 00:15h, destaca el concert de Miquel Gil i Pep Gimeno Botifarra 'Nus', a la plaça de l'Oli, dos cantants valencians que coincidiran en una nit molt especial. Al mateix temps, l'Orquestra La Principal de la Bisbal serà l'encarregada de la revetlla al PAti.

El segon concert de solstici, a l'aparcament del Barri Antic, oferirà el concert amb els nous treballs discogràfics de Buhos i Els Catarres, així com amb l’actuació d’Hora de Joglar. Els Catarres arriben disposats perquè el públic s’empelti de cançons de somnis, passions i amors. Buhos, les aus nocturnes de Calafell, ha picat pedra i s’estrena al Sant Joan vallenc amb ritmes ballables, festius, radiables i estiuencs. Hora de Joglar ha esdevingut una nova realitat de la música nacional, marcant perfil propi dins de la nodrida escena del mestissatge amb la combinació única de sonoritats explosives d’arreu del món, des de les balcàniques a les llatines.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: