Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diada de Sant Joan que tocarà el cel

La Diada Castellera de Sant Joan, l'Entrada i els concerts de Xavi Sarrià, La Raíz i Dr. Prats, faran més gran la Festa Major de Valls

La Diada Castellera de Sant Joan se celebrarà aquest diumenge 24 de juny, a les 13h, a la plaça del Blat La Diada Castellera de Sant Joan se celebrarà aquest diumenge 24 de juny, a les 13h, a la plaça del Blat VALLS.CAT
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 23 Juny 2018 18:58

Un altre dels plats forts del Sant Joan Vallenc serà, sens dubte, la Diada castellera de Sant Joan d'aquest diumenge 24 de juny, el primer duel de les dues colles vallenques que dona la benvinguda històricament a la temporada castellera.La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls es trobaran, a les 13h, a la plaça del Blat. Cada colla completarà el seu torn en la ronda abans de donar pas a l'altra agrupació, menter la diada es desenvolupa en tres ronde més una quarta de pilars. Es clourà amb els típics pilars de cinc al balcó de l'Ajuntament.

L'Entrada

A les 19h, des de la plaça del Blat, sortirà El Tomb del Poble, amb tot el seguici cerimonial que sortirà al complet per segon cop en aquesta Festa Major. Durant el Tomb, es farà repicar el toc manual de campanes, davant de l'església de Sant Antoni. El final del Tomb del vespre, previst cap a les 21h,  comptarà amb la sortida al llindar de l’església de Sant Joan de les relíquies del patró de Valls, per la qual cosa el seguici i les colles dels Xiquets de Valls realitzaran l’esclat final de festa en el format patrimonial de l’Entrada, en una disposició similar a l’usada en l’anada a Completes de la vigília.

El basilisc, sense antecedents històrics locals, serà la nova entitat que s’incorpora al seguici 2018, i va a càrrec de la colla Pessigolla. Segons la veu popular, el basilisc neix a partir d’un ou deforme posat per un gall, fecundat per una serp i incubat per un gripau. Per això, quan neix té totes les característiques dels seus progenitors: cap de gall, cua de serp i cos de gripau. El constructor de la figura ha estat el vallenc Sergi Iglesias.

El ball de vells realitzarà actuacions del seu ball parlat també durant el dia 24, jornada en què fins ara es limitava a desfilar en el Tomb.

Per als més petits, l’Escola Dancing Time de Florència (Itàlia) ha programat 'Hood, il musical' al Teatre Principal, a les 17h, inspirat en la famosa història de Robin Hood. L’alumnat d’aquesta escola italiana amb vincles amb Valls conduirà el públic a través d’intrigues, amors, rialles i melodies conegudes.

Xavi Sarrià, La Raíz i Doctor Prats

El cartell musical dels concerts del solstici s’arrodoneix aquest diumenge amb La Raíz, la nova banda de Xavi Sarrià i els Doctor Prats, que actuaran, a partitr de les 23h, a l'Aparcament del Barri Antic. La Raíz porta la seva gira de comiat per fer brollar la poesia i el compromís que els han convertit en un fenomen amb majúscules. Sarrià, el cantant, lletrista i alma mater d’Obrint Pas, junt amb la nova potent formació elèctrica que encapçala, El Cor de la Fera, esclata amb cançons d’amor i lluita, empeltades de bones melodies àvides de ser entonades per la multitud. La veu rebel del País Valencià es completarà amb Doctor Prats. Els vallesans són present i futur de l’escena mestissa amb el seu "festribal", tota una fusió de pop, rock, reggae, ska i electroswing, amb una enèrgica sonoritat.

La programació musical es completarà amb el concert de Marcel Lázara i Júlia Arrey, a les 23h, a la plaça de l'Oli. El duet de l'excantant de Txarango i la veu de la brasilera debuten amb aquest disc de fusió a Halley Records. Després del pas pel Festival de Guitarra de Barcelona al Sant Jordi Club, arriba aquesta estrena del disc a les comarques tarragonines. A continuació, Hotel Cochambre oferirà el seu concert de versions al mateix escenari. És la seva fórmula màgica i les interpreta amb desimboltura i ironia, actualitzant el repertori segons els èxits del moment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: