Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Sant Joan Vallenc deixa una estel·la d'il·lusió

El Piromusical, els concerts i els actes patrimonials han estats els actes més multitudinaris de la Festa Major

El Sant Joan Vallenc 2018 s'ha caracteritzat per ser una de les festes més participatives El Sant Joan Vallenc 2018 s'ha caracteritzat per ser una de les festes més participatives MARATÓ CB VALLS
Festa Major Redacció Infocamp
Dimarts, 26 Juny 2018 19:18

La Festa Major de Sant Joan a Valls ha estat una celebració de convivència, respecte i alegria compartida, així com una festa reivindicativa i solidària envers aquelles persones que pateixen una injusta presó o l’exili. 65 entitats han organitzat 180 activitats al llarg d’onze dies, fruit de milers i milers d'hores de treball, plenes d'il·lusions emanades de molts vallenques i vallencs.

"Des de l’Ajuntament ens emociona cooperar en una Festa Major tan participativa en la qual tantes persones pensen en els altres, no en si mateixos, creuen en el seu patrimoni immaterial i, alhora, en el futur", ha explicat el regidor de Cultura, Marc Ayala, després que un exhuberant, mil·limetrat i multitudinari Piromusical de la pirotècnia valenciana Ricardo Caballer clogués la celebració. Els dies de major activitat han estat dissabte 23 amb gairebé una quarantena d’actes, diumenge 24 amb una trentena, el primer dissabte dia 16 amb una vintena, i ahir, jornada de clausura, amb disset.

El Piromusical, els concerts i els actes patrimonials han estat els actes amb audiències més àmplies. Zoo, Els Catarres, Buhos, La Raíz i Doctor Prats han estat els concerts que han convocat més joves a l’aparcament del Barri Vell. La revetlla de Sant Joan al Pati amb l’Orquestra La Principal de la Bisbal va exhaurir totes les taules i cadires disponibles, mentre que l’actriu Lloll Bertran omplia tot l’aforament del claustre del convent del Carme.

A més de la contínua participació en les places i els carrers, els recintes culturals també han comptat amb una notable afluència. En aquest sentit, prop de 1.700 persones de fins a 23 localitats diferents han visitat l’exposició a la capella del Roser dedicada al seguici cerimonial i els Xiquets de Valls per part de l’aquarel·lista Josep M. Sánchez. Visitants de la pròpia ciutat, però també d’altres poblacions catalanes com Alcover, Barcelona, Berga, el Vendrell, la Masó, la Riba, la Riera de Gaià, la Secuita, Lleida, Mataró, Montblanc, Puigpelat, Reus, Santes Creus, Tarragona i Tortosa; d’altres territoris peninsulars com Bilbao, Sevilla, Valladolid, Algemesí o Vila-real; i fins i tot des de Nova York, han passat aquests dies per la mostra i per la Festa Major vallenca. Els tres dies de màxima afluència han estat dissabte 23, diumenge 24 i dilluns 25.

Sense incidents

La seguretat ha estat una de les principals preocupacions d'aquesta Festa Major de 2018, especialment després dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’any passat, i l'alerta de nivell 4 establerta al país. Els cossos de seguretat dels Mossos d’Esquadra i Policia Local de Valls, juntament amb Protecció Civil i la regidoria de Cultura, havien establert un dispositiu conjunt en què també han intervingut empreses de vigilància privada i de control d’accés, així com els dispositius sanitaris del Pius Hospital, la Creu Roja i el Grup La Pau. Els protocols de seguretat civil han incidit especialment en les diades castelleres, els actes amb grups de foc i el Piromusical.

Connexió amb el país

Sant Joan també ha evidenciat la bona sintonia de les vallenques i vallencs amb el context del país, amb un suport molt explícit als presos, als exiliats i a les seves famílies. Els tons groc del cartell i de tots els suports publicitaris, els 1000 globus grocs del vespre del dia 20, l’acte commemoratiu del Centenari de la Biblioteca Popular amb l’assistència del president Quim Torra i la consellera Laura Borràs, així com la connexió amb Alemanya i amb el president Carles Puigdemont; o el balcó de l’Ajuntament replet de càrrecs institucionals durant les actuacions del seguici i dels Xiquets de Valls en la Nit de Completes i la Diada de Sant Joan, amb les conselleres Elsa Artadi i Ester Capella; han estat alguns dels instants en què més s’ha evidenciat com Valls mirava cap al país, i Catalunya cap a Valls. La interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya en els minuts previs a la diada castellera de Sant Joan fou acompanyada multitudinàriament pel cant dels assistents, el desplegament de banderoles des de diversos edificis en el Km0 casteller, i amb l’exhibició de milers de cartells grocs reivindicant “Llibertat”, que sostenien els espectadors. A més, molts dels elements del seguici han lluït detalls grocs en les seves indumentàries.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: