Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vilallonga del Camp celebra la Festa Major d’Estiu

La celebració de Sant Abdon i Sant Senén serà del 21 al 30 de juliol i comptarà amb la presència d’una nova integrant a les festes, la gegant Sança de Castella i de Polònia

La Festa Major de Sant Abdon i Sant Senén serà, del 21 al 30 de juliol La Festa Major de Sant Abdon i Sant Senén serà, del 21 al 30 de juliol ARXIU / INFOCAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 18 Juliol 2018 09:58

La Festa Major d’Estiu de Sant Abdon i Sant Senén de Vilallonga del Camp començarà el dissabte 21 a les 12:00 hores amb la Festa Nins i Nons, organitzada per l’Associació de Jóvens de Vilallonga del Camp i Associació Cultural Embruix El Morell, que tindrà lloc a La Granja. A les 17:30 hores se celebrarà la pedalada popular amb sortida i arribada al Poliesportiu. En acabar hi haurà coca amb xocolata i refrigeri juntament amb animació infantil.

Bateig de la nova gegant de Vilallonga

El diumenge 22, a les 12:00 hores, trobem la primera novetat d’enguany, la presentació i bateig de la nova gegant de Vilallonga del Camp, Sança de Castella. Sança de Castella i de Polònia va ser reina consort d’Aragó, princesa consort de Catalunya i comtessa consort de Barcelona del 1174 al 1208. També va ser l’esposa del rei Alfons I de Catalunya. La geganta ha estat apadrinada per la Colla IPM de Reus i El Pitot i la Pitota del barri de Dalt de Mont-roig. Després de la presentació de la geganta, la festa s’atura per agafar forces i tornar el dijous 26 amb la segona gran novetat, la Festa Holy, que tindrà lloc a les 19:30 hores al Poliesportiu del municipi. Els 100 primers participants rebran una bossa de pols de color com a obsequi. Cada bossa de color costarà 1 euro i es recomana als participants vestir roba de color blanc o color clar.

Actes tradicionals, Nit Jove i diada castellera

La cercavila pels carrers de la vila se celebrarà el divendres 27, a les 19:30 hores, amb el gegant Alfons I de Catalunya, Sança de Castella i el Minguet i els capgrossos acompanyats pels Grallers i Timbalers de la Colla Gegantera de Vilallonga del Camp. La plaça de l’Església serà el punt de sortida i d’arribada de la cercavila. A les 20:30 hores hi haurà la crida a la Festa Major a càrrec de la revista El Codony que enguany celebra 25 anys i tot seguit es farà la tronada de Festa Major a càrrec de la Pirotècnia Catalana de Vimbodí, a la plaça de l’Església. A continuació, s’inaugurarà l’exposició ‘El Codony: 25 anys relatant la crònica de Vilallonga, al Museu Pere Virgili. L’exposició il·lustra els canvis i l’evolució d’aquests 25 anys de Vilallonga. A partir de les 22:00 hores, arriba el sopar de carmanyola on per reservar taula s’haurà de fer la inscripció a l’Ajuntament abans del dia 25 de juliol. Finalment, a les 24:00 hores començarà la Nit Jove amb les actuacions de Prole band, Vergüenza Ajena i Albercocks, que s’allargarà fins a les 6h del matí.

El dissabte 28, d’11:00 a 14:00 hores, se celebrarà el primer mercat de segona mà amb estampació de samarretes i, a continuació, hi haurà un vermut electrònic amb la venda de samarretes commemoratives del Fot-li Gasto. A les 12:00 hores tindrà lloc la guerra d’aigua a la plaça de l’Església i a les 19:00 hores es farà l’espectacle de titelles ‘Les Marevelles de l’Orient’ a càrrec de la companyia Eudald Ferré, Teatre de titelles i màscares. El concert de Festa Major serà a les 20:00 hores amb l’Orquestra Europa al Poliesportiu qui serà l’encarregada de fer el ball de Festa Major a les 24:00 hores. En acabar seguirà donant ritme a la nit el Dj.

L’ofici solemne en honor a Sant Abdon i Sant Senén se celebrar el diumenge 29, a les 13:00 hores, acompanyats pel Cor Parroquial i presidida per Mossèn Joan Anton López. A les 19:00 hores hi haurà la diada castellera a càrrec de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella Xiquets de Valls i, per acabar, a les 23:30 hores hi haurà el ball de Festa Major a càrrec del grup Banda Sonora seguit de l’actuació Dj.

La Festa Major d’Estiu acabarà el dilluns 30 amb la gimcana infantil, a les 11:00 hores, seguida del repic de campanes a les 12:00 hores i, a les 21:00 hores, se celebrarà el sopar popular de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. En el decurs de l’acte s’efectuarà el sorteig entre tots els assistents de diversos obsequis lliurats per diferents entitats i comerços. La venda de tiquets es farà a la Cooperativa Agrícola del 16 al 23 de juliol i serà de 16 euros l’adult i d’11 euros l’infantil. 

Pel que fa a la celebració de la Festa dels Nins i Nons, tindrà lloc el dia 4 d'agost.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: