Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sant Magí comença aquest cap de setmana amb l'inici de la iMAGinada

Sergio Dalma (dia 9), Ara Malikian (dia 11), Ricky Martin (dia 14) i Sara Baras (dia 18), espectacles destacats / La V Trobada de Gegants i Nanos i l’inici de la Watermelon Pool 2018 també seran protagonistes

Art urbà a la iMAGinada Art urbà a la iMAGinada ARXIU / INFOCAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 09 Agost 2018 17:02

Aquest cap de setmana, Tarragona ja s’omple dels actes previs a les festes de Sant Magí. A partir de divendres, els jardins del Camp de Mart acolliran la 10a edició de La iMAGInada, creant un any més un espai per a la llibertat d’expressió, un mercat d’artesania i art, en amfitrió d’una fira d’entitats, en espai de jocs, tallers i concerts, entre molts d’altres. Els més menuts també tindran les seves propostes específiques a la Petita iMAGInada.

El mateix divendres, la plaça Corsini serà escenari de la 6a edició de la Watermelon Pool on es presentaran els perfils dels candidats a remullar-se i donaran el tret de sortida a la campanya de votacions, que podran fer-se a través del Diari de Tarragona, Ràdio Ciutat de Tarragona i Tac12. El dissabte, entre molts actes, també se celebrarà la V Trobada de Gegants i Nanos. El punt de reunió serà a les 6 de la tarda a la Rambla Nova des d’on iniciaran la cercavila fins al pla de la Seu, a la plaça de les Cols cadascun dels grups participants faran un ball de lluïment. A les 8 de la tarda, una nova cercavila recorrerà els carrers de la Part Alta fins a arribar a la plaça del Rei on faran una ballada conjunta.

Els noms propis de Sant Magí 2018

Entre els grans noms propis destaquen els concerts d’aquest cap de setmana de Sergio Dalma (9 d'agost, Camp de Mart) i Ara Malikian (11 d'agost, TAP). I continuaran amb grans figures consagrades com el concert de Ricky Martin a la TAP el 14 d'agost a la Tarraco Arena Plaça i l'espectacle Sombras, de la bailaora Sara Baras, el 18 d'agost al Camp de Mart.

Entre les novetats de les festes de Sant Magí 2018 destaquen la posada en marxa del 'Magí Tapa', iniciativa sorgida d'algunes comparses del Carnaval de Tarragona i entitats del Seguici Popular que, imitant el model d'èxit del 'Tecla Tapa', del 17 al 19 d'agost oferiran un espai gastronòmic a preus populars a la plaça Verdaguer.

D'altra banda, el dissabte 18 d'agost els més menuts també tindran l'oportunitat de gaudir de la festa de l'aigua amb la Petita Remullada (activitat que s'havia d'estrenar l'any passat però finalment no es va poder celebrar a causa de la suspensió). Els infants de fins a 12 anys tindran una oportunitat privilegiada per refrescar-se sota els elements típics com el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina.

Els actes que no poden faltar

El vessant tradicional tornarà a ser un dels pilars de la festa, enguany amb més motiu per la coincidència de diferents efemèrides. D'aquesta manera, enguany se celebren 25 anys de la recuperació de la Baixada de l'Aigua des del Santuari de la Brufaganya. Per celebrar-ho, a proposta dels Portants per primera vegada es vendran samarretes de Sant Magí com a marxandatge, enguany que precisament són protagonistes de la imatge gràfica de la festa.

Les samarretes es podran comprar al preu de 12 € a aquests quatre establiments: Fruites i Verdures Ton (c. Florenci Vives, 6), Radio Brey (pl. de la Font, 49), Trofeus Badía (c. Mossèn Salvador Ritort i Faus, 15) i Casa Corderet (c. Merceria, 17). A més, del 10 d’agost al 9 de setembre l’Espai Turisme del carrer Major acollirà l’exposició “Sant Magí a Tarragona: tradició i aigua”, un recorregut fotogràfic pels 25 anys de la recuperació d’aquest element tan característic. D’altra banda, el dimecres 15 d’agost l’Esbart Santa Tecla representarà per 15a vegada les Contalles de Sant Magí i, per aquest motiu, han preparat una exposició retrospectiva que es podrà veure des del dia 13 d’agost fins al 9 de setembre al vestíbul de l’Antiga Audiència.

Presentació del nou vestit de la gegantona Negrita

Encara en l'àmbit tradicional, el dilluns 13 d'agost, la Casa de la Festa acollirà la presentació del nou vestit de la gegantona Negrita, confeccionat per Josep Maria Casas, i que recuperarà el disseny original.

El Festival de l'Associació de Músics de Tarragona

En l’apartat musical sobresurt, una vegada més, el Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, que tindrà lloc el 18 d'agost i que enguany arriba a la 19a edició. La Capsa de Música tornarà a ser l’epicentre de quatre hores intenses de música, amb Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes com a caps de cartell, compartint escenari amb formacions tarragonines com Radio Reggae, TMN, Números Rojos o Oscárboles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: