Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Àliga de Tarragona reivindica la llibertat dels presos polítics  

L’Àliga ha baixat les escales del Pla de la Seu amb un pom de clavells grocs al bec / Els aliguers han vestit una samarreta groga amb el missatge ‘Va per tu Dani’, en homenatge a l’aliguer Dani Gran

L'Àliga de Tarragona amb un pom de clavells grocs al bec L'Àliga de Tarragona amb un pom de clavells grocs al bec LISARD IGLESIAS CARRES
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 22 Setembre 2018 00:21

L’Àliga de Tarragona ha mostrat la seva faceta més reivindicativa aquesta matinada quan, puntual a la seva cita amb la Baixada de l'Àliga, ha  aparegut a les escales del Pla de la Seu guarnida amb un ​pom de clavells grocs al bec, fent una crida en favor de les llibertats​ ​col·lectives ​així com reivindicant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

L’element del Seguici no ha volgut passar per alt el convuls moment polític que viu Catalunya. Malgrat que l’Àliga sempre ha apostat per mantenir-se en un espai de neutralitat política, els portadors consideren que l’empresonament dels líders polítics i socials de l’independentisme, així com l’exili de polítics, activistes i cantants "va molt més enllà del debat sobre la independència, ja que es tracta d’una​ vulneració de les garanties més bàsiques de l’estat de dret".     

`                            Primer pla de l'Àliga de Tarragona (Foto: AJ Blanc): Àliga Tgna primer pla

Des del col·lectiu de portadors de l’Àliga es denuncia "el trencament de drets fonamentals com el de la llibertat d’expressió i es condemnen les represàlies i judicialització d’una qüestió política". En els darrers mesos el groc s’ha convertit en el principal símbol de la  reivindicació pacífica, cívica i determinada d’​una part de la ciutadania que reclama que es respectin les seves llibertats​.   

Homenatge a l'aliguer Dani Grant 

D’altra banda, els portadors de l’Àliga, així com els seus acompanyants, han realitzat la Baixada lluint una ​samarreta groga amb un missatge a l’esquena on es podia llegir ‘Va per tu Dani’​, en homenatge a l’aliguer Dani Grant, mort el passat 24 de gener.  

           Els aliguers han recordat el Dani (Foto: Àliga de Tarragona):

Va per tu Dani

Portador des de 1996, la sobtada pèrdua de l’aliguer el passat mes de gener va suposar ​el cop més dur que fins ara ha patit la família aliguera ​que, d’aquesta manera, ha volgut retre un homenatge pòstum al seu membre més carismàtic. Precisament, el portador encarregat de realitzar la Baixada de les escales de la Catedral ha sigut Oriol Sánchez, fillol de Dani Grant. L’Oriol (27/9/1984), conegut dins de la família aliguera com el ‘tio de la barba’, va arribar a l’entitat sent un nen de la mà de Grant. És portador des de 2006 i la d’aquest any ha sigut la segona ocasió en la que baixa les escales el dia 21 a la mitjanit. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: