Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La periodista tarragonina Danae Boronat reivindica el paper de la dona al Pregó de Santa Tecla

Durant l'acte, la pregonera ha estat acompanyada de sis dones esportistes en suport a l’esport femení

La pregonera, Danae Boronat, i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, al Pregó de les Festes de Santa Tecla La pregonera, Danae Boronat, i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, al Pregó de les Festes de Santa Tecla TJERK VAN DER MEULEN
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Setembre 2022 21:50

La periodista esportiva tarragonina Danae Boronat ha estat la protagonista d'aquesta jornada de Santa Tecla en pronunciar el Pregó de les Festes des de la plaça de la Font. El primer Toc de Pregó, interpretat pels Macers de la Ciutat, ha posat solemnitat a l’acte. A continuació, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha glossat des del balcó principal de l'Ajuntament la pregonera d'enguany, qui anteriorment ha signat el llibre d’Honor del Consistori.

L’alcalde Ricomà ha presentat la pregonera com “una persona que ens fa sentir orgullosos, que forma part del magnífic talent de la ciutat escampat pel món i que ens representa exercint de tarragonina allà on va”. L’alcalde ha continuat ressaltant que “es tracta d’una dona que triomfa en un món masculinitzat, el periodisme esportiu, una dona que té el caràcter i la força que ens defineix col·lectivament, com a ciutat desacomplexada que som i ho hem de ser encara més”.

A continuació, l’alcalde de Tarragona ha repassat les primeres fites professionals de la pregonera d’aquest 2022, destacant les seves primeres passes, encara amateur, a Radio Sant Pere i Sant Pau, segons Ricomà “credencials de pedigrí tarragonina que la van impulsar a menjar-se el món del periodisme esportiu i del periodisme futbolístic, convertint-se en la primera dona periodista que retransmetia un partit de primera divisió a una canal d’abast estatal”.

Per la seva banda, Danae Boronat ha llegit el Pregó emocionada per l’honor i responsabilitat que aquest comporta i ha explicat que “gràcies a la feina he conegut ciutats impressionants però sempre he trobat a faltar la meva. Quina sort teniu de viure aquí! Tarragona m’esborrona i quan ets fora encara t’esborrona més. Tarragona és multi llengua, és multicolor, uneix persones de procedència diversa, no exclou ningú i això m’enorgulleix”.

La pregonera ha recordat diversos moments de la seva infància a la ciutat i especialment els seus inicis en el món del periodisme i ha expressat “els que formem la societat civil construïm la ciutat i entre totes, n’estic convençuda, la podem fer més sostenible, més acollidora. Hem d’aspirar a que aquí s’hi pugui viure i treballar a parts iguals, a que hi hagi un equilibri saludable entre la feina i la vida”.

Danae ha estat acompanyada de sis dones esportistes tarragonines, de clubs històrics que practiquen esports amb primacia masculina per tal de, des del Consistori, donar visibilitat i suport a l’esport femení. Danae Boronat ha fet una crida tant a institucions com a sector privat per “fer una aposta ferma i acabar amb les desigualtats laborals, econòmiques i socials que encara patim. Necessitem trencar amb les pors i els estereotips de gènere que limiten tant - ha manifestat - ja no tenim por de reclamar l’oportunitat de demostrar que estem igual o més preparades que qualsevol home”.

Les esportistes que l’han acompanyat han estat la futbolista Marta Líria - ha jugat al Nàstic, el Barça i el Sabadell, entre altres, i actualment és la preparadora física del Nàstic Femení - , la nedadora olímpica Sylvia Fontana - ha participat en els campionats d'Espanya i Catalunya i en els Jocs Olímpics d'estiu de 1976 -, la remera olímpica Glòria Queralt - ha participat en competicions d’Espanya i Catalunya i ha estat campiona en la modalitat de quatre scull -, la jugadora d'hanbol Libertad Martínez - primera dona àrbitre de Tarragona que ha xiulat a primera Nacional, àrbitre de la federació espanyola d'handbol a primera nacional masculina i plata femenina i coordinadora territorial de Tarragona del comitè català d'àrbitres -; la jugadora de bàsquet Patrícia Valiente - ACB, ha jugat a la màxima Lliga femenina nacional i en categories inferiors del Nàstic i el CBT - i la jugadora de rugbi Ana Jorba - ha jugat en els equips de la URV, el CRT, el Reus, el BUC (Barcelona) i Selecció Catalana, Jaime Climent Rugby.

Boronat ha volgut tancar el seu pregó agraïnt l’honor atorgat “a l’alcalde Ricomà i a les persones que heu cregut que una dona i una dona jove com jo era la persona adient per fer el pregó d’unes festes tan especials com son les d’aquesta Santa Tecla 700” – i ha conclòs – “resulta impossible no sentir-me com una campiona, com si hagués guanyat la Champions o uns Jocs Olímpics”.

Tot seguit, alcalde i pregonera han onejat la Senyera al balcó i han encès la metxa que ha donat inici a la tradicional Tronada, a càrrec de la Pirotecnia del Mediterráneo de Vilamarxant (País Valencià).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: