Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 38a Fira de l’Avellana de Riudoms s’obre a nous públics

Enguany la fira amplia les activitats amb un Outlet de Moda i un tastet del festival 'Minipop Tarragona'

Imatge d'arxiu de la Fira de l'Avellana de Riudoms del 2017 Imatge d'arxiu de la Fira de l'Avellana de Riudoms del 2017 FIRA DE L'AVELLANA
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dimecres, 01 Agost 2018 10:09

La 38a edició de la Fira de l’Avellana, que se celebrarà del 10 al 12 d'agost, amplia l’oferta d’activitats per obrir-se a nous públics. L’edició d’enguany inclou un espai destinat a la moda, 'Gaudí Outlet Riudoms', i un tast del festival 'Minipop' de Tarragona, a més de les cites ja tradicionals d’aquest esdeveniment estiuenc relacionades amb l’avellana, la pagesia i la gastronomia, entre d’altres.

'Gaudí Oulet' oferirà importants rebaixes

Enguany, el recinte de la Fira destinarà dos nous espais coberts d’uns 1.000 m2 per acollir estands de conegudes marques de moda sota la denominació 'Gaudí Outlet Riudoms', una fórmula d’èxit que ha funcionat durant 6 anys a la comarca de la Cerdanya, en poblacions com Bellver, Bolvir, Das i Llívia amb la denominació 'Outlet Cerdanya'. L’organització del 'Gaudí Outlet' oferirà rebaixes del 50, 60 i 70 % en articles de moda i complements de marques com Pepe Jeans, Cooked, LTB Jeans Barcelona, LVX, National Geographic, DC Shoes, Pretty Ballerinas, etc. durant els tres dies de la Fira, amb el mateix horari d’obertura del recinte firal.

El 'Minipop' fa escala a Riudoms

L’altra novetat d’aquesta edició és l’organització, al matí de diumenge 12 d'agost, d’un espai 'Minipop Tarragona', amb l’actuació musical de Joan Reig (Els Pets) i Sergi Esteve; i tallers creatius orientats a tota la família: de collage, estampació, origami o disseny, a càrrec d’Eva Jolís d’Unicum Disseny; i d’estampació amb fruites, espais de creació lliure i el Taller 'El Pescador de Núvols'.

Activitats per a la pagesia

La Fira, però, no renuncia a la seva essència agrícola i segueix presentant un bon grapat d’activitats adreçades al món de la pagesia. L’avant-programa de la Fira de l’Avellana proposa una visita tècnica al "Mas de la Santa Creu", el proper diumenge 5 d'agost, una explotació agrícola riudomenca, dirigida per Isidre i Pilar Solé Gispert, dedicada al conreu de l’olivera i de la fruita seca des de plantejament ecològics, basats en la recuperació d’antigues pràctiques oblidades i en la introducció dels darrers avanços tecnològics.

El dissabte 11, el conegut meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, oferirà la xerrada tècnica 'Els fenòmens meteorològics al Baix Camp' organitzada per Unió de Pagesos, a la Sala Multiús del Teatre Auditori Casal Riudomenc, al carrer Sant Jaume, 2. I el dia abans, divendres 10, a les 17:00h, hi haurà una altra jornada, titulada 'Conversió a producció ecològica en fruita seca', on la presentació anirà a càrrec d'Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, i  que comptarà amb els ponents: Fede Mallol, tècnic de l’Associació pel Desenvolupament de les Muntanyes de Prades; Santi Llurba, enginyer tècnic agrícola, i la Laura Rossell, tècnica del CCPAE; a la sala d’actes de la casa de cultura, al carrer Beat, 73.

Activitats culturals i familiars

La Fira de l’Avellana també s’adreça al públic familiar. Els amants de la cultura i el patrimoni podran gaudir de visites turístiques guiades gratuïtes a la Casa Pairal d’Antoni Gaudí i a la Cisterna Vella (s. XVIII), el dissabte i el diumenge a les 11, 12 i 13 hores. L’animació infantil també ocupa un espai privilegiat a la programació. El dissabte a la tarda, a les 18.30 h, actuarà el grup d’animació infantil 'Deparranda' amb l’espectacle 'Gresca Fresca Avellanera'; el diumenge, a la tarda, a les 18 h, 'La Piccola Orquestra' del grup Traüt espectacles i la Xaranga 'Tocabemolls', guanyadora el primer premi en el Concurso Nacional de Charangas 2018 a Escuchas (Teruel), completaran l’oferta d’activitats infantils iniciades al matí pel 'Minipop Tarragona'.

Els nens i nenes podran gaudir, a més a més, de les passejades en poni (dissabte 11 a la tarda) o en tartana (diumenge 12 al matí), i també amb les atraccions de fira (tots els dies) o amb la demostració infantil de portadors de saquets d’avellanes (diumenge a la tarda).

Actuació castellera

La Fira també acull la tradicional diada castellera, que comptarà amb la participació dels Xiquets de Reus i dels Xiquets de Cambrils. L’única diada castellera de la vila de Riudoms tindrà lloc el dissabte a la tarda, a les 20h, al pati de l’escola Bonaventura Gran. Els amants de la cultura podran completar la visita a al Fira de l’Avellana amb les exposicions i mostres de pintura i fotografia.

Música i ball

La Fira és una cita tradicionalment de nit, quan la calor baixa i la fresca permet gaudir de l’estiu. L’organització de la Fira ha programat música i ball d’accés lliure per satisfer els diferents públic que hi conflueixen. El divendres 10 és la nit per als joves, amb l’'Avellana Sound', enguany protagonitzat pel grup Sense Sal, seguit per l’actuació del DJ OGT.

Dissabte 11 d'agost, a la nit, a partir de les 23 h, hi haurà el Ball de Nit a càrrec de l’orquestra Belle Epoque al Parc de Sant Antoni,; i el diumenge, el programa presenta una triple cita musical: al matí, Joan Reig i Sergi Esteve (Minipop Tarragona al Pati de l’Escola Beat); al vespre, cantada d’havaneres a càrrec del grup «Sopa de Peix», al pati de l’Escola Beat, i a la nit, és el moment del 'Ball a la Fresca' amb música en viu, al Parc de Sant Antoni.

Curses de portadors de sacs i altres activitats esportives

Per al amants de l’esport i de l’activitat física, la Fira té programades diverses activitats. Divendres 10 d'agost, una caminada nocturna de Riudoms a la Mussara, permetrà admirar les "llàgrimes de Sant Llorenç", la pluja d’estels de les Perseides que sempre es dóna en aquestes dates.

L'endemà dissabte 11, hi haurà espai per al 'Trofeu de Futbol, Fira de l’Avellana' que enfrontarà el CD Riudoms i el Futbol Club Vilafranca, ambdós equips de la 3a divisió, al Camp de Futbol Municipal a les 18h; i hi haurà una Exhibició de patinatge, a càrrec del Club Patí Riudoms, al pati de l’Escola Beat, a les 21 h.

Per al diumenge 12, el programa de la Fira porta dues cites esportives molt importants. Al matí, la 4a edició de la Cursa de la Dona de Riudoms, a benefici de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona (4 km) i, al vespre, les tradicionals: Cursa Combinada de Portadors de Sacs (22a edició); Cursa femenina de Portadores de Mig Sac d’Avellanes (9a edició) i la Cursa de Portadors d’Avellanes (34a edició).

Sopar a la Fira

I finalment, per als més gurmets, hi ha tot el que cal. La visita a la Fira és perfectament compatible amb gaudir d’un sopar en el recinte firal o en alguns dels bars i restaurants de la vila. A més, el programa recull una mostra i degustació de cervesa artesana i l’espai firal acull tot tipus de menges i begudes: gelats, xarrups, licors, orxata, creps, embotits, salses, crema, confitura, avellanes crues, torrades o garrapinyades, mousse, coca de músic, coca amb recapte, fruita i verdura de Riudoms i moltes altres coses més.

La Fira obrirà portes el divendres 10 d’agost a les 18:00h, perquè el públic pugui recórrer les diferents zones del recinte firal. No obstant, la inauguració oficial serà a les 20.30h del mateix dia, a càrrec del Doctor Antoni Castro Salomó, doctor en medicina, investigador i degà de la facultat de Medicina de la URV, al Teatre Auditori del Casal Riudomenc.

El recinte firal també obrirà a les 18h el dissabte fins passada la mitjanit. I el diumenge, tot el dia a partir de les 10h de matí fins ben entrada la nit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: