Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sergi Pedret: "La Fira de l'Avellana vol donar més importància a tot el públic familiar"

La Fira de l'Avellana de Riudoms amplia les activitats per a arribar a nous públics amb un outlet de moda i un tastet del festival Minipop Tarragona

El regidor de Promoció Econòmica de Riudoms, Sergi Pedret, mostra el programa de la Fira de l'Avellana a les escales de l'Ajuntament El regidor de Promoció Econòmica de Riudoms, Sergi Pedret, mostra el programa de la Fira de l'Avellana a les escales de l'Ajuntament JOSEP CARTANYÀ
Fires i Congressos Josep Cartanyà
Dimecres, 08 Agost 2018 08:28

La 38a edició de la Fira de l’Avellana, que se celebrarà del 10 al 12 d’agost, ampliarà l’oferta d’activitats per a obrir-se a nous públics. L’edició d’enguany inclou un nou espai destinat a la moda, ‘Gaudí Outlet Riudoms’, i un tast del festival ‘Minipop Tarragona’, a més de les cites ja tradicionals relacionades amb l’avellana, la pagesia i la gastronomia, entre altres. InfoCamp ha parlat de les novetats de la fira amb el regidor de Promoció Econòmica de Riudoms, Sergi Pedret.

J.C.: Quins són els motius que us van portar a decidir obrir una fira arrelada i consolidada com és la de l’Avellana a nous públics?

S.P.: Com bé dius, la Fira de l’Avellana està totalment consolidada en el territori, és una fira multisectorial, que ja abasta un públic molt ampli, i molt orientada a l’agricultura. Aquest any teníem un objectiu, que era donar més importància dins de la programació a tot el públic familiar. Per això, una de les novetats és el tast musical del festival ‘Minipop Tarragona’, que es farà diumenge al migdia i on actuarà en Joan Reig, acompanyat per dos músics més, un dels quals és Sergi Esteve, professor de l’Escola Municipal de Música de Riudoms. I l’altra gran novetat que hem sumat en aquesta edició és el ‘Gaudí Outlet Riudoms’, una activitat vinculada a la moda que esperem que es pugui consolidar amb els anys.

J.C.: Prèviament, vau conèixer de primera mà altres experiències outlet que es feien en altres municipis, oi?

S.P.: Nosaltres volíem sumar aquest tipus d’activitat en algun moment de l’any a Riudoms. Aleshores, vam anar al REC d’Igualada i a la Cerdanya per conèixer com funcionaven i vam contactar amb empreses especialitzades que oferien aquest servei. Finalment, vam decidir que el millor era incloure l’outlet al programa da la Fira de l’Avellana amb un objectiu molt concret: sumar un públic nou que, només com a fira no li és prou atractiu vindre’ns a visitar. Un perfil com el turista que es troba de vacances a la costa, amb la idea que si venen a visitar l’outlet també veuran la fira. Per exemple, si venen el diumenge a la tarda, no només veuran l’outlet, sinó que podran assistir a la cursa de portadors de sacs d’avellana, que és el moment més àlgid de la nostra fira.

J.C.: Quines ofertes i avantatges ofereix l’outlet als seus visitants?

S.P.: El fet de sumar-hi l’outlet havia de ser prou atractiu com per complir dos objectius. Un era l’atracció pròpiament dita del públic que volem que assisteixi a la fira –tant pels importants descomptes en roba de primera marca que hi trobaran -, com per la diversitat d’aquesta. Per exemple, un turista que passegi per Cambrils, es pot sentir atret per pujar a veure l’outlet de Riudoms. I el segon objectiu és que dins l’outlet hi té cabuda el comerç tèxtil de Riudoms. Per tant, els nostres comerciants que han cregut oportú sumar-se a la iniciativa saben que per davant dels seus productes hi passarà una quantitat de gent important, que en un altre format o sense l’outlet a la fira, no hi passaria.

J.C.: Cada any, es programen activitats més temàtiques i divulgatives sobre el món de la pagesia. Enguany què hi podem trobar?

S.P.: La Fira de l’Avellana té un alt component de fira agrària, no només de l’avellana, sinó també del sector de la pagesia en general. Diumenge passat, es va fer la visita tècnica que va reunir diversos veïns de Riudoms i vam visitar les instal·lacions del Mas de la Santa Creu, on l’Isidre i la Pilar – que gestionen l’explotació- ens van explicar el seu projecte empresarial i, a la vegada, d’estima a la terra. Durant la fira, també se celebren diferents jornades tècniques com la del proper divendres 10 d’agost, a la Casa de Cultura, abans de la inauguració de la fira, que porta per nom ‘Conversió a producció ecològica en fruita seca’ o la xerrada del dissabte, a les 18h, ‘Els fenòmens meteorològics al Baix Camp’, al Teatre Auditori Casal Riudomenc, organitzada per la Unió de Pagesos, i que anirà a càrrec del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó.

J.C.: La Fira de l’Avellana vol atraure cada cop més un públic familiar. Quin tipus d’activitats hi trobem per a la canalla o per gaudir en família?

S.P.: Les activitats adreçades al públic infantil o acompanyat dels pares sempre han tingut un pes important a la fira. Per això, tant dissabte a la tarda com diumenge, hi ha espectacles d’animació infantil, les atraccions, la passejada en ponis, la restauració,... Aquest any també s’hi suma, a més de la visita a la Casa Pairal d’Antoni Gaudí, l’espai de la Cisterna Vella, a la plaça de l’Església, on de manera gratuïta es podrà gaudir d’una visita guiada en família. I per suposat, l’espectacle del ‘Minipop Tarragona’, la punta de llança d’enguany com a novetat dirigida al públic familiar.

J.C.: No ens podem oblidar de la presència de música a la fira ni de la diada castellera.

S.P.: La música té un lloc reservat a la fira. El divendres és més per als joves, amb l’Avellana Sound, i el dissabte hi ha el Ball de nit, amb l’orquestra Belle Epoque, pensat per a gent de mitjana edat o més gran, al Parc de Sant Antoni. I, efectivament, l’únic dia que tenim castells a Riudoms és precisament dins del programa de la Fira de l’Avellana i que enguany comptarem amb els Xiquets de Reus –una colla habitual en aquesta diada- i dels Xiquets de Cambrils.

J.C.: I arribem a un dels moments més esperats de la Fira de l’Avellana, les curses de portadors de sacs d’avellanes...

S.P.: El punt àlgid de la nostra fira i que, a més, coincideix també en el moment de més presència de públic, és veure la final de la cursa combinada de portadors de sacs d’avellana que té lloc a Riudoms. Valls i Reus ja han corregut i ara ens toca a Riudoms celebrar la tercera cursa combinada i, per tant, la final que acabarà marcant el guanyador. Sempre és un dels moments més emocionants de la fira veure els i les joves com treballen i com pateixen per aconseguir la millor posició en aquesta cursa.

J.C.: Es renova cada any la gent que participa a la cursa?

S.P.: Sí, apart de corredors mítics que deuen portar tantes curses com edicions s’han fet (somriu...), tenim la sort que les curses estan arrelant entre el públic jove i hi ha gent que hi està participant. Una prova d’això és que en les últimes edicions les han guanyat gent jove, que això també és positiu.

J.C: Quins creu que són per als riudomencs aquells moments més tradicionals de la fira?

S.P.: La fira té dos grans moments tradicionals. El fet de “firar” i fer algun regal comprat a la fira als néts, nebots o fillols. I després té aquest moment del sopar en alguns bars i restaurants del recinte firal i passar un vespre –esperem que fresc- en companyia de la família. És també un sopar molt arrelat per la gent de Riudoms o que assisteix a la fira.

J.C.: La Fira de l’Avellana és l’esdeveniment més multitudinari de l’any a Riudoms?

S.P.: Sí, tot i que es fa molt difícil de quantificar perquè estem parlant d’espais oberts, sí que és el moment de l’any en què rebem més visitants. I enguany, gràcies al ‘Gaudí Outlet Riudoms’, durant els tres dies de fira, i el Minipop, al diumenge al matí, esperem que ens aportin un plus més de gent.

J.C.: Doncs que tingueu una bona fira.

S.P.: Gràcies a vosaltres. Hi esteu tots convidats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: