Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Terrània supera els 7.000 visitants que han generat una despesa de més de 31.000€

Aquestes xifres no es produïen des d'abans de la crisi i confirmen la tendència a l'alça dels darrers anys

Els visitants han gaudit de tallers i demostracions de tot tipus a l'espai del pati del claustre de Sant Francesc Els visitants han gaudit de tallers i demostracions de tot tipus a l'espai del pati del claustre de Sant Francesc MONTBLANC MEDIEVAL
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dimarts, 02 Octubre 2018 14:41


Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, ha tancat la setzena edició amb un balanç molt satisfactori que confirma la tendència positiva dels darrers anys, només trencat l'any passat pels fets de l'1 d'octubre. Les vendes han augmentat i la xifra total de 31.326€ suposa haver tornat a sobrepassar el llindar dels 30.000€, una quantitat que només s'havia assolit els anys 2007, 2008 i 2009 just abans de l'esclat de crisi econòmica.

Terrània és un punt de trobada imprescindible per als aficionats a la ceràmica artística i cada any es referma aquesta idea. Ell nivell de l'obra exposada ha estat molt valorat pels assistents al festival i les activitats paral·leles han tornat a acostar el públic al món de la ceràmica.

La xifra de 7.000 visitants és molt bona i similar a la que s'està registrant en els darrers anys, cosa que demostra que el públic està molt consolidat. L'evolució més destacable s'ha evidenciat en la despesa generada durant el festival: un indicador que confirma la recuperació en el consum per part dels assistents al festival, una constant des de 2012 quan es van fer més palesos els efectes de la crisi econòmica.

Terrània 2018

Les vendes s'han repartit de forma desigual entre els ceramistes que venien de Catalunya, Bèlgica, Espanya, França, Gran Bretanya, Polònia i els Països Baixos, territori convidat en aquesta edició.

Els visitants han gaudit de tallers i demostracions a l'espai del pati del claustre de Sant Francesc. Van començar el divendres amb els tallers per a les escoles de la vila coordinats per l'Escola d'Art de Valls de la Diputació de Tarragona. Dissabte i diumenge van tenir gran afluència els clàssics tallers infantils coordinats enguany per Tastets de Fang, el de rakú amb Montse Llanas i el de microrakú amb Núria Soley.

Com cada any, un cop acabat el festival, els organitzadors (Ajuntament de Montblanc i ceramistes de la comarca) ja iniciaran els treballs de millora de cara a la propera edició que serà la dissetena. Com passa cada tardor en aquestes dates, l'antiga església de Sant Francesc es transformarà novament per acollir Clickània, el festival de Playmobil, els dies 12, 13, 14, 20 i 21 d'octubre.
Evolució

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: