Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El II Mercat Medieval de Castellvell del Camp arriba carregat de novetats

La fira presenta els dies 30 de setembre, 1 i 2 d'octubre més d'una trentena de parades d'artesania i gastronomia, oficis, tallers, jocs, tir amb arc i espectacles aeris i de foc

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, -al centre- ha presentat el II Mercat Medieval acompanyat dels representants de l'AC Reus Medieval, Alejandro Yeste i Antonio Gesalí L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, -al centre- ha presentat el II Mercat Medieval acompanyat dels representants de l'AC Reus Medieval, Alejandro Yeste i Antonio Gesalí AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dijous, 22 Setembre 2022 19:19

La segona edició del Mercat Medieval de Castellvell del Camp, que se celebrarà els dies 30 de setembre, 1 i 2 d'octubre, amplia enguany tant l'espai firal com el nombre de parades. En total la fira aplegarà més d'una trentena de parades, el racó infantil i una zona d'espectacles aeris en l'àmbit comprès entre els carrers Pompeu Fabra, plaça Jacint Verdaguer, Sant Jaume i el Pati del Consultori (plaça de Maria Rosa Solé i Gaspà). L'horari d'obertura de la fira serà el divendres, de les 18 a les 23h, el dissabte d'11 a 23h, i el diumenge, d'11 a 22h. La restauració romandrà oberta fins més tard de l'hora de tancament si la situació ho requereix. Entre les novetats d'enguany destaquen la presència d'oficis, espectacles aeris i de foc, trapezistes, una exposició sobre tortures de l'època medieval o campionats de tir amb arc.

El II Mercat Medieval s'inaugurarà, el proper divendres 30 de setembre, a les 19h, a càrrec de l'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, acompanyat de representants de l'Associació Cultural Reus Medieval i de regidors i regidores del consistori.

A la roda de premsa de presentació, l'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, ha destacat que l'ampliació de l'espai firal i l'increment del nombre de parades i d'atraccions permetrà “consolidar el mercat com una de les fires medievals més rellevants d'aquesta temàtica del Camp de Tarragona i de Catalunya”. El regidor de Cultura, Jordi Jové, ha assenyalat que el mercat medieval “es una de les apostes importants de l'Ajuntament per situat Castellvell com un municipi referent al territori per la seva oferta cultural”. Al seu torn, Antonio Gesalí i Alejandro Yeste, de l'Associació Cultural Reus Medieval, han agraït el suport de l'Ajuntament i han posat l'accent en els atractius i la varietat de parades que el visitant trobarà aquest any. L'organització espera repetir o fins i tot superar la xifra de les prop de 6.500 persones que van visitar la fira medieval l'any passat.

Parades d'artesania i gastronomia per a tots els gustos

En aquesta segona edició s'ha ampliat el nombre de parades d'artesania i de gastronomia. El visitant podrà trobar diverses parades d'artesania, herbes, sabons, joguines de fusta, orfebreria, clauers personalitzats de fusta, bosses amb macrame, macrame de plata, carteres de pell i cautxú, cremes d'orujo, corones i braçalets artesans i minerals, atrapasomnis i plateria, entre altres.

També s'oferirà una àmplia oferta gastronòmica amb una nova taverna i parades de cuina japonesa, creps, gofres, pizzes, pa, pastissos, formatges i productes lactis, fruita i delícies turques o gominoles. La majoria de paradistes seran del territori tot i que també n'hi haurà d'arreu de Catalunya i l'Estat.

Un altre dels atractius serà la zona d'atraccions per als infants, que es desplaçarà fins al carrer Major per donar continuïtat al recorregut de l'espai firal.

Mercat Medieval de Castellvell gent

Espectacles, oficis i animació

Durant els dies de mercat es programaran diversos espectacles i activitats relacionades amb el món medieval. Uns dels protagonistes d'enguany seran els gegants medievals de Reus que ens acompanyaran durant l'acte d'inauguració, el dissabte a la tarda i el diumenge. També destaca la presència d'espectacles de teles aèries, de cercles i trapezistes. Tampoc hi faltaran espectacles de foc per la nit, fakirisme, músics, els xanquers i altres personatges.

Els infants podran gaudir del gran racó infantil amb taules de jocs gratuïtes, dels tallers monitoritzats i d'obres de teatre amb titelles pel matí i per la tarda. Un altre dels atractius seran els campionats de tir amb arc, amb premis per als guanyadors.

Una altra de les novetats serà la presència d'oficis amb artesans treballant en directe, escultors de pedra i de fusta, tallers d'orfebreria i de plateria. El visitant també podrà visitar un espai expositiu sobre mètodes de tortura de l'època medieval.

L'Associació Cultural Reus Medieval també ha preparat un vermut popular pel diumenge al migdia.

On aparcar?

L'organització ha habilitat una sèrie de llocs habilitats per a poder aparcar durant la celebració del II Mercat Medieval de Castellvell del Camp.

Els visitants que accedeixin a Castellvell per la carretera de Reus, tindran diverses opcions per a poder aparcar. El carrer de la Mineta, l'aparcament del carrer de l'Hostelera, el mateix carrer de l'Hostelera i l'avinguda President Companys:

Carrer de la Mineta: https://maps.app.goo.gl/fnVWutofmWUg9nqJ9
Avinguda President Companys: https://maps.app.goo.gl/2Fu7G3hH9VUzCy6j7
Carrer de l'Hostelera: https://maps.app.goo.gl/4Eryvzwxp7uNdDPr9

Per als que vinguin d'Almoster, o per la carretera nova de la Selva del Camp, l'aparcament serà al Camí dels Recs. Per accedir-hi, no cal passar pel carrer Pompeu Fabra, que estarà tallat pel mercat medieval. L'accés serà pel carrer Sant Jaume i pel carrer Sant Jordi.

Camí dels Recs: https://maps.app.goo.gl/BQxRfQjeXN2uzJ8h9

Els visitants que arribin a Castellvell del Camp en autobús, -a través de la línia que uneix el municipi amb Almoster, Castellmoster i Reus-, tindran un servei de bus, amb parada al davant del Mercat Medieval.

El Mercat Medieval està organitzat per l'Ajuntament de Castellvell del Camp amb la col·laboració de l'Associació Cultural Reus Medieval.

Els sortejos

Per estar informats de totes les novetats del mercat medieval i participar en els sortejos que es realitzaran podeu seguir-los a les xarxes socials oficials de l'associació cultural Reus medieval.

Facebook: https://www.facebook.com/Assculturalreusmedieval
Instagram: @assculturalreusmedieval

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: