Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els preus dels pisos el primer trimestre pugen el 5,4% a la demarcació de Tarragona

En el conjunt de Catalunya els preus acusen ''el fre'' de finals del 2017 i pugen el 7,3%

Imatge d'arxiu d'un bloc de pisos en construcció en l'avinguda Andorra, una de las principals entrades a la ciutat de Tarragona Imatge d'arxiu d'un bloc de pisos en construcció en l'avinguda Andorra, una de las principals entrades a la ciutat de Tarragona NÚRIA TORRES / ACN
Habitatge ACN
Dijous, 05 abril 2018 08:02

La recuperació dels preus dels pisos ja ha deixat d'estar liderada pel mercat immobiliari català com s'havia vist en la primera part del 2017 i en gran part durant el període de recuperació de l'economia. Catalunya ''acusa el fre registrat en l'últim trimestre del 2017 i modera la taxa de creixement interanual fins al 7,3% en el primer trimestre'', segons l'informe de la taxadora Tinsa 'IMIE Mercats Locals'.

A les comarques de Tarragona, els preus dels pisos s'han situat en el primer trimestre en 1.181 euros el metre quadrat, amb un increment del 5,4% en relació amb el mateix període del 2017. A Tarragona, els preus dels pisos encara estan un 49,8% per sota dels màxims registrats el 2007.

Finalment, a la ciutat de Tarragona, els preus dels pisos en el primer trimestre es van situar en 1.152 euros el metre quadrat, l'1,4% més que el mateix període del 2017. El preus de Tarragona encara estan un 54,7% per sota dels màxims del 2007.

En relació amb els preus dels pisos per les quatre capitals de demarcació catalanes, l'evolució ha estat asimètrica i mentre que a Barcelona i Tarragona han augmentat, a Girona i Lleida han disminuït en termes anuals.

En el conjunt de l'estat espanyol, els preus dels pisos en el primer trimestre es van incrementar el 3,8% en relació amb el mateix període del 2017, i se situa en nivells del segon trimestre del 2013. Tot i aquesta evolució positiva dels preus del pisos a l'Estat, el valor dels habitatges encara estan un 37,2% per sota dels preus màxims que es van registrar poc abans de l'esclat de la bombolla immobiliària el 2007.

Les comunitats autònomes que van registrar un increment de preu dels pisos més gran van ser la Comunitat de Madrid, amb un creixement del 15,5%, seguit de Navarra amb un 12,1% i les Illes Balears el 10,5%.

A Catalunya el creixement dels preus es va moderar fins el 7,3% i els preus encara estan un 38,9% per sota dels màxims del 2007.

Només tres comunitats autònomes van disminuir el preu dels pisos. Castella-La Manxa, amb una reducció de l'1,3%, Extremadura -0,6% i Galícia el -0,1%.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: