Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El mercat de l’habitatge preveu créixer a la demarcació de Tarragona

L'informe de Tinsa, la principal societat de taxació estatal, revela que Tarragona té un preu mitjà de compravenda d'habitatges de 1.172 euros/m2

Les perspectives al mercat de l’habitatge fan pensar que es pot reduir el termini mig de venda de pisos a les comarques de Tarragona Les perspectives al mercat de l’habitatge fan pensar que es pot reduir el termini mig de venda de pisos a les comarques de Tarragona CEDIDA
Habitatge Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Novembre 2018 11:47

Les perspectives al mercat de l’habitatge són bones perquè les previsions de creixement econòmic i l’optimisme al mercat laboral acompanyen, un fet que pot ajudar a reduir el termini mig de venda de pisos a les comarques de Tarragona, que ara supera els dotze mesos, quan a l’Estat la mitjana és de vuit mesos. Aquesta afirmació, feta en base a les dades del creixement del sector de la construcció, l’ha fet Pedro Soria, director comercial de Tinsa, la principal societat de taxació estatal, en declaracions a la revista TAG que publica periòdicament el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT). 

L’entrevista aporta encara més llum al voltant de l’actualitat del sector de la construcció i, especialment, en allò referent a la compravenda d’habitatges. Tarragona té un preu mitjà de 1.172 euros/m2 i és una de les províncies espanyoles amb un preu més alt. Amb tot, segons Pedro Soria els darrers mesos s’ha observat un avanç positiu d’absorció d’estoc que pot derivar a una reactivació del mercat residencial a les nostres comarques.

Igualment, les segones residencies també poden sortir beneficiades segons l’informe Vivienda en Costa 2018 elaborat per Tinsa. En aquest sentit i segons el document, es nota una certa recuperació al nostre litoral que es tradueix en un augment de la compra d’habitatges a la Costa Daurada com a inversió per a explotar-los en regim de lloguer.

 

lloguer pisos

 

A l’entrevista publicada a la revista del COAATT es recorda, -ho fa Pedro Soria-, que la rehabilitació permet augmentar el valor dels immobles, fent-los més eficients i, conseqüentment, fent-los guanyar importància en un mercat de compra o lloguer cada cop més important.

L’informe de Tinsa posa de manifest altres dades, com ara que a algunes províncies espanyoles no s’ha recuperat encara la meitat del valor de l’habitatge assolit ara fa deu anys i, entre elles, hi ha la demarcació de Tarragona. A Tarragona la hipoteca mitjana és de 93.811 euros i la quota hipotecaria mitjana se situa en 443 euros. Això suposa que destinem un 13% dels ingressos familiars al seu pagament.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: