Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell ha fet un miler d’actuacions contra la pobresa energètica i les emergències d’habitatge

És una de les polítiques socials més importants del mandat municipal

Imatge d'un desnonament aturat aquest passat desembre a Segur de Calafell Imatge d'un desnonament aturat aquest passat desembre a Segur de Calafell CEDIDA
Habitatge Redacció Infocamp
Dimecres, 02 Gener 2019 17:18

L’Ajuntament de Calafell ha fet prop d’un miler d’actuacions, des de l’any 2015 cap aquí, per combatre la pobresa energètica i les emergències relacionades amb l’habitatge. És una de les diferents polítiques socials impulsades al llarg d’aquest mandat, responent al compromís del govern de “no deixar tirat ningú”.

Els serveis socials locals han aconseguit que s’aturessin 230 casos de talls de subministraments d’aigua, llum o gas. A més, l’Ajuntament ha aprovat gairebé 500 ajuts per què persones i famílies amb dificultats poguessin fer front als rebuts. A més, es compta amb un fons de solidaritat signat entre l’Ajuntament i Sorea, al qual l’empresa concessionària del servei d’aigües ha aportat 8.000 euros aquest 2018 (5.000, el 2017).

A més, s’ha actutat en 216 casos d’emergència relacionada amb l’habitatge, de totes les tipologies: mediar per aturar desnonaments, buscar lloguers socials, trobar solucions d’urgència per a casos de violència de gènere i elaborant els informes de vulnerabilitat que permeten el jutjat si més no atorgar una pròrroga...

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, explica que “sempre hem actuat mirant de revertir les situacions. Certament, hem cobert coses bàsiques i urgents, però sempre com a llavor per arrancar de nou”. Rubio recorda, a més, que “havíem promés estar amb tothom que ho passés malament, perquè per molt que diguin que la crisi ja ha passat, les seves ferides són obertes”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: