Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Baixa la sinistralitat en la construcció a la demarcació de Tarragona

Només hi ha dues comarques que experimentin un augment, el Baix Penedès (20,34%) i el Baix Camp (6,92%), segons el Col·legi d'Aparelladors

 Els accidents al sector de la construcció a la demarcació de Tarragona han baixat un 7,23% respecte l’any passat Els accidents al sector de la construcció a la demarcació de Tarragona han baixat un 7,23% respecte l’any passat COAATT
Habitatge Redacció Infocamp
Diumenge, 03 Juliol 2022 19:27

Els accidents al sector de la construcció a les comarques de la demarcació de Tarragona han baixat un 7,23% respecte l’any passat, una dada que contrasta amb la tendència a l’alça de l’accidentalitat a nivell estatal i també a Catalunya denunciada fa pocs dies pels sindicats.

Segons les dades del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), en base als informes de l’Observatori del Treball i Model Productiu, a la província de Tarragona han tingut lloc 523 accidents lleus, 2 de greus i 1 de mortal durant els sis primers mesos d’aquest any. Al Camp de Tarragona la baixada arriba al 12,07% i a les Terres de l’Ebre se situa en un 5,51%.

Només hi ha dues comarques que experimentin un augment, el Baix Penedès (20,34%) i el Baix Camp (6,92%). La davallada de la sinistralitat és molt destacable al Priorat (-60%), l’Alt Camp (-47,22%) i la Ribera d’Ebre (-37,50%). A la Conca de Barberà la davallada és del 14,29%.

Aquestes són dades especialment bones si es comparen amb les de la resta de sectors productius on l’augment se situa al 20% ja que la pujada a Catalunya en el cas de la construcció és del 4%.

Les dades d’activitat en contrast amb les dades de sinistralitat son també relativament bones. L’activitat al sector de l’obra nova residencial ha pujat entre el gener i el juny un 41%. En el cas de la rehabilitació, les dades baixen un 18%.

Des del COAATT s’indica que la baixada de la sinistralitat pot estar en part relacionada amb la reducció de l’activitat al sector però matisant que, com la caiguda és molt superior a les nostres comarques, està relacionada de manera directa amb el control a les obres i la formació dels treballadors.

Els arquitectes tècnics especialitzats en control i gestió de la seguretat a l’obra són professionals cada vegada més formats i compromesos amb la seguretat. Es tracta dels coordinadors de la seguretat a l’obra i la seva funció és la de dirigir les activitats de cada obra per tal de garantir que els contractistes i, si s’escau, els subcontractistes i els treballadors autònoms, apliquin de manera coherent i responsable els principis de l'acció preventiva a més de coordinar les accions i les funcions de control de l'aplicació correcta dels mètodes de treball.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: