Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nombre d'habitatges de nova planta creix un 70% a la demarcació el primer semestre de l'any

Les obres de rehabilitació es redueixen un 17% i es confia que remuntin amb els fons Next Generation

Plantes d'un edifici nou en construcció, a Cambrils Plantes d'un edifici nou en construcció, a Cambrils COAATT
Habitatge ACN
Divendres, 05 Agost 2022 11:59

La construcció d'habitatge residencial de nova planta ha augmentat molt en la primera meitat de l'any al Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Segons les dades del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona (COAATT), el nombre d'habitatges nous ha crescut un 70% interanual i les obres de construcció d'habitatges nous, més d'un 44% (de 144 a 208). Aquest primer semestre, s'han iniciat 569 nous habitatges, xifra molt similar a la de l'any 2009, i molt per sobre dels 329 que es van posar en marxa entre gener i juny de 2021. En canvi, les obres de rehabilitació han baixat un 17%, uns resultats que COAATT confia que remuntin amb els fons europeus Next Generation.

Segons les dades de COAATT, la inversió en les noves obres ja supera els 71,16 milions d'euros, molt superior als 42,51 MEUR del mateix període de l'any passat. El finançament prové, majoritàriament, d'empreses de promoció o construcció de venda d'habitatge de promoció privada.

D'habitatge unifamiliars nous se'n construeix 239, un increment del 59% respecte al primer semestre de l'any passat (quan van ser 150), però el creixement és encara més gran en la construcció de blocs d'habitatges, de 179 a 330, un creixement superior al 84%.

Cambrils (Baix Camp) i Calafell (Baix Penedès) són els municipis on més obres i inversió s'ha fet. Cambrils multiplica per 9 el nombre d'habitatges. Passa de 16 construïts en el primer semestre de 2021, a 145 al 2022, un increment superior al 800%. La inversió supera els 20 milions d'euros. Calafell passa de 19 a 122 habitatges construïts en el primer semestre de 2022, i una inversió econòmica que supera els 14 milions d'euros. En els dos casos, l'augment ve motivat per la promoció d'habitatge en bloc, promocions que superen el centenar d'habitatges i que probablement es destinaran a segones residències.

D'altra banda, l'obra nova residencial cau als municipis de Tarragona i Reus, un 45% i un 83%, respectivament. A Reus s'ha passat de construir 81 nous habitatges a 14, i de 51 a 28 a Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: