Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Podem demana al govern del Vendrell que negociï amb la Sareb l'ampliació d'habitatge social

El grup municipal presenta una moció al Ple que busca la incorporació d'habitatges assequibles per a joves i gent gran, així com pisos per a víctimes de violència masclista

Podem considera que cal ampliar el parc d'habitatge social al Vendrell Podem considera que cal ampliar el parc d'habitatge social al Vendrell PODEM
Habitatge Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Març 2023 12:35

El grup municipal de Podem El Vendrell presentarà una proposta de resolució al Ple d'aquest dilluns 20 de març perquè l'Ajuntament del Vendrell faci les gestions i negociacions que siguin necessàries per arribar a un conveni de cessió i de compra d'habitatges amb la Sareb (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) amb la finalitat que es destinin per a lloguer i ús social. La formació morada considera “insuficient” el parc d'habitatge social a la ciutat i assegura que hi ha tres sectors de la població que es troben especialment afectats per aquesta manca d'habitatges: gent gran, joves i dones víctimes de la violència masclista.

La moció presentada per Podem busca ampliar el patrimoni públic d'habitatge i la protecció del dret a l'habitatge de la ciutadania del Vendrell, dotant-lo d'instruments legals “perquè el consistori garanteixi i protegeixi el dret de totes les persones a accedir a un habitatge digne, especialment a aquelles persones i unitats de convivència vulnerables en situació d'emergència residencial”.

La portaveu de Podem, Verónica Moreno, diu que ara és un bon moment per negociar l'ampliació d'habitatge social amb la Sareb: “En aquests moments tenim una nova oportunitat perquè el govern de l'Estat, el govern de coalició, ha pres el control de la Sareb adquirint una participació majoritària del seu capital social, i això facilita arribar a un acord amb la Societat”. Segons Moreno, el primer que ha de fer l'Ajuntament és crear un Registre d'Habitatges Desocupats del municipi, procedents de la Sareb i de grans tenedors, com a primer pas per a la seva posada en ús.

Gent gran, joves i víctimes de la violència masclista

La formació morada considera que la manca d'habitatge social perjudica especialment a la gent gran, els joves i a les dones víctimes de la violència masclista. La portaveu Verónica Moreno explica que l'envelliment de la població -degut a la generació del Baby boom- i l'aposta per la vellesa activa, en detriment del model residencialista obsolet, sumat a la situació de persones amb total dependència, fa que “els pisos tutelats, bé siguin de gestió pública o amb de gestió publico/privada, contribueixin a la millora de seva independència i a la seva vida social”.

Pel que fa als joves, Podem lamenta que “la falta d'habitatges de lloguer assequible i l'alça dels preus de lloguer arribant a cotes impagables per a la majoria de joves i, amb aquesta moció, pretenem frenar l'expulsió residencial dels nostres joves”.

Finalment Moreno critica que al Vendrell, una ciutat de prop de 40.000 habitants, “només hi hagi un parell d'habitatges per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles. És clarament insuficient”.

Per aquestes raons, Podem El Vendrell demana que l'Ajuntament del Vendrell es comprometi a destinar un mínim del 10% dels habitatges procedents del futur conveni amb la Sareb a joves menors de 30 anys, un mínim del 10% a habitatges tutelats per a persones majors de 65 anys, i un mínim del 5% dels habitatges a dones víctimes de la violència masclista i als seus fills i filles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: