Publicitat

L'Ajuntament de Reus impulsa la rehabilitació d'habitatges al Barri Fortuny

Es vol revertir la situació de manca de manteniment dels habitatges durant molts anys, la poca qualitat dels materials utilitzats o l’absència d’ascensors

El projecte ha de preservar i posar en valor els blocs del Barri Fortuny El projecte ha de preservar i posar en valor els blocs del Barri Fortuny REUS,CAT
Habitatge Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Novembre 2023 22:18

L'Ajuntament de Reus impulsarà la transformació urbana i la rehabilitació d'habitatges al Barri Fortuny, amb una dotació d'1,3 milions d'euros del Pla d'Inversions 2024 per al projecte d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada del Barri Fortuny. El projecte preveu intervenir en la rehabilitació d'habitatges com a palanca per contribuir a revertir la situació urbanística i social del barri, marcada per la manca de manteniment dels habitatges durant molts anys, la poca qualitat dels materials utilitzats, l’absència d’ascensors, l’envelliment de la població i profunds canvis demogràfics. El projecte es concep, així, com la primera pedra de la transformació a llarg termini del barri.

L'Ajuntament publicarà en breu al perfil del contractant la licitació del contracte per a la redacció dels projectes bàsics i executius de rehabilitació de 10 blocs d'habitatges del barri. El contracte té un preu de licitació de 91.000 euros. L’objecte de la intervenció en el Barri Fortuny és millorar-ne l’eficiència energètica, però també l’accessibilitat, l’habitabilitat i la urbanització.

L’abast de l’actuació està pendent de definir en funció dels ajuts Next Generation que l’Ajuntament de Reus espera obtenir a través de les diverses línies de subvencions obertes per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Sandra Guaita rehabilitació Barri Fortuny

L'alcaldessa Sandra Guaita ha presentat el projecte de rehabilitació d'habitatges al Barri Fortuny (Reus.cat)

Orígens del Barri Fortuny

El projecte ha de preservar i posar en valor els blocs del Barri Fortuny com a conjunt reconeguts al Catàleg d’àmbits urbans de valor patrimonial de Reus dins del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic, Historicoartístic i Natural de Reus.

El barri Fortuny neix el 1955 per proporcionar habitatge de promoció social a la població de classe treballadora. Els estaments oficials de l’època (“Obra Sindical del Hogar”, el “Patronat Arce Ochotorena” i el “Patronato Local de la Vivienda”) van promoure un barri modèlic, un polígon de nova planta inspirat en els principis funcionals de l’arquitectura i l’urbanisme moderns, tot i que adaptats a les peculiaritats tecnològiques del moment.

El tipus edificat dominant és el bloc plurifamiliar de PB+3PP organitzat sobre una escala que dona servei a dos habitatges per replà, unitat bàsica que, per un simple mecanisme de repetició, genera blocs, tant lineals com articulats que conformen un valuós espai públic integrat per carrers i glorietes, variat, proporcionat i allunyat d’esquemes repetitius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: