Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell i Cunit repararan el pont sobre la via que Adif ha deixat deteriorar

Poques persones el fan servir perquè el troben insegur i prefereixen travessar les vies, amb el risc que comporta/ Adif ni escolta els ajuntaments ni els contesta

Estat que presenta el pont sobre la via que connecta els municipis de Calafell i Cunit Estat que presenta el pont sobre la via que connecta els municipis de Calafell i Cunit ARXIU/ EL PUNT AVUI
Mobilitat J.M. Flores/ Taempus
Divendres, 11 Agost 2017 18:53

Farts d’esperar resposta de l’operador estatal Adif, que ni s’ha dignat a contestar a les reiterades queixes locals, els ajuntaments de Calafell i Cunit han decidit passar a l’acció i assumiran a mitges el cost de reparació del pont sobre la via que uneix els dos municipis. Aquesta infraestructura, competència de l’Estat, s’ha anat deteriorant amb el pas dels anys fins al punt que hi ha persones que ja no hi passen perquè la consideren insegura. Aquest fet ha provocat que cada vegada més persones optin per travessar la via, fet que incrementa el risc d’atropellament en una zona on hi ha una elevada circulació de trens tant en direcció Barcelona com en direcció Tarragona.

Ara fa cinc anys, i arran de les queixes dels dos consistoris, el gestor d’infraestructures Adif ja va fer una intervenció al pont que uneix els dos municipis, però va resultar del tot insuficient. Des d’aleshores, els dos consistoris, de manera individual i conjunta, han requerit a l’Estat una nova intervenció per reforçar l’estructura del pont i fer-lo més segur, però sempre el silenci ha estat la resposta. Segons l’Ajuntament de Calafell, el pont “presenta un important deteriorament”, el principal motiu que ha empès els dos consistoris a actuar de manera urgent. La primera cosa que han fet és calcular el cost de les obres a partir de les intervencions que els tècnics municipals han considerat necessàries per garantir la seguretat de la infraestructura.

Els dos consistoris assumiran el cost a parts iguals. Per fer-ho, han signat un conveni de col·laboració. La junta local de govern de Calafell ja va donar llum verd a aquest conveni en la darrera reunió i les obres començaran probablement després de l’estiu. En concret, s’haurà de fer una inversió de 28.556 euros, per tant cada ajuntament n’assumirà 14.278. L’obra l’executarà l’Ajuntament de Calafell, segons han acordat els dos consistoris, perquè tota la tramitació sigui més àgil.

Els dos ajuntaments han lamentat que Adif es desentengui de la situació, i més tenint en compte que el deteriorament del pont ha fet disparar el nombre de persones que opten per travessar les vies a peu en un punt de la línia on ja s’han produït diversos atropellaments.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: