Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'A-7 i l'AP-7, tallades a Altafulla per una forta calamarsada, i l'Eix Transversal per la neu a Sant Julià de Vilatorta

La neu comença a caure en municipis del Prepirineu com el Berguedà i Osona

Diversos cotxes al voral de l'A-7 afectats per la forta calamarsada que ha caigut aquest dilluns a la tarda Diversos cotxes al voral de l'A-7 afectats per la forta calamarsada que ha caigut aquest dilluns a la tarda ROGER SEGURA / ACN
Mobilitat ACN
Dilluns, 12 Febrer 2018 18:01

Una forta calamarsada obligat a tallar aquest dilluns a la tarda l'autopista AP-7 i l'A-7, al seu pas per Altafulla, mentre que causa tres quilòmetres de retencions a l'N-340 en els dos sentits de la marxa. Per apartar la calamarsa, s'han activat les màquines llevaneus per netejar la calçada. A més, a l'A-7 s'han produït petits accidents, on alguns conductors han perdut el control del vehicle. La pedra pot seguir caient al llarg de la tarda al litoral tarragoní i per això també es demana extremar la precaució. D'altra banda, la C-25 s'ha tallat a Sant Julià de Vilatorta (Osona) per l'acumulació de neu i un accident, segons informa Protecció Civil.

En situacions de presència de pedra o neu, el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra demanen circular per la dreta, evitar avançar els altres vehicles i deixar espai a les màquines llevaneus i els vehicles de Protecció Civil.

La neu també es comença a veure en alguns punts del Prepirineu i l'interior del quadrant nord-est, com Berga, Sant Quirze de Besora o Espinelves, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. De moment, no es produeixen afectacions viàries en aquests punts i només hi ha carretera tallada –la BV-4024- de Bagà a Coll de Pal i es necessiten cadenes a la BV-4031 a Castellar de n'Hug, la C-142b a Naut Aran i a la C-28, a Alt Àneu.

D'acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, per a aquesta tarda i nit s'esperen nevades a cotes baixes del sector central del litoral i prelitoral i fins a la Selva i també en alguns punts de la Catalunya Central i, fins i tot, la comarca de la Segarra. Per sobre dels 500 metres es podrien acumular més de 2 centímetres de neu i la cota de neu pot baixar de forma local fins als 300 metres al final del dia sobretot al litoral i prelitoral central i en punts del Bages, Anoia i Moianès.

Per la seva banda, Protecció Civil també manté activada la prealerta del pla Neucat. Les acumulacions de neu més destacades seran en zones de muntanya i les precipitacions puntualment també podran caure en forma de neu granulada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: