Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els alcaldes del Morell, Roda i Creixell coincideixen en què cal un traçat alternatiu per als trens de mercaderies

La Plataforma Mercaderies per l'Interior s'ha reunit amb els batlles per conèixer el seu parer com a municipis afectats i intentar arribar a un consens pel territori

Imatge de la reunió de la Plataforma Mercaderies per l'Interior amb l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, i la regidora, Rosa M. Sánchez Imatge de la reunió de la Plataforma Mercaderies per l'Interior amb l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, i la regidora, Rosa M. Sánchez PLATAFORMA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 21 Març 2023 20:58

La Plataforma Mercaderies per l'Interior s'ha reunit en els darrers dies amb diferents ajuntaments del Camp de Tarragona i del litoral tarragoní per donar a conèixer la proposta que l’entitat ciutadana ha presentat al Ministeri de Transports per tal que el tercer fil i els trens de mercaderies "no passin per la costa". Alhora, amb aquestes trobades, l’entitat coneix el parer i punt de vista dels diferents municipis afectats per intentar arribar a un consens comú pel territori. Recentment, la plataforma s'ha reunit amb els alcaldes del Morell, Roda de Berà i Creixell.

El Morell portarà la proposta de la plataforma al Ple

El dia 17 de març el portaveu de la Plataforma, Eugeni Sedano, i l’enginyer de Camins Ramon Juanola, es va reunir amb l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, i amb la regidora Rosa M. Sánchez per explicar-los la proposta alternativa a les del Ministeri i que, en una d'elles, el Corredor passa pel mig de la població del Morell.

L'alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha mostrat la seva satisfacció pel traçat proposat per l'entitat i ha demanat una còpia de la presentació i la proposta de moció per a debatre-ho en el proper ple de l’Ajuntament. Per Calbet, seria “un despropòsit enorme, plantejar com a seriosa la proposta de traçat que comunicat pel Ministeri, on s’utilitzaria la via de tren de l’antiga Reus-Roda, la qual discorre a pocs metres del casc urbà del municipi, generant una situació de risc i malestar veïnal que no serien tolerables des d’un punt de vista de la seguretat i del benestar de les persones”.

Roda aposta per trobar un traçat alternatiu al del Ministeri

Per altra banda, aquest dilluns 20 de març, la Plataforma ha presentat la seva proposta de traçat per als trens de mercaderies per l’interior a l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i al president de la Federació d'Associació de Veïns del municipi (FAV), Ramon Martí. Per part de l’entitat ciutadana hi van ser presents el portaveu Eugeni Sedano i Ramon Joanola, enginyer de camins i membre de la Plataforma.

Tant la Plataforma com l’equip de govern i la FAV han coincidit en què és necessari trobar una alternativa viable a la proposta efectuada pel govern espanyol. L’objectiu és que l’increment de trens de mercaderies derivat del Corredor del Mediterrani no afecti els nuclis de població de la costa, com és el cas de Roda de Berà. Seguint la proposta que defensa el Ministeri, en el tram de Roda els trens de mercaderies passarien per la via que travessa el nucli urbà, un fet que ja ha anunciat l’alcalde que estan “absolutament en contra d’aquesta opció, i no l’acceptarem. Lluitarem i arribarem fins on calgui” ha declarat.

La proposta presentada per Mercaderies per l’Interior segueix un traçat paral·lel a la línia d’alta velocitat i a l’AP-7 fins a arribar a la línia convencional, una vegada passat el Vendrell. Per l’alcalde i per la FAV el traçat que només contemplen és el que circularia en paral·lel a la línia d’alta velocitat, tot i que aquesta sigui l’opció amb un cost més elevat, doncs caldria construir cinc túnels, “és l’única que acceptarem atès que també afectaria els habitatges del nucli urbà més propers a l’autopista i els barris de Les Torres i Berà Mar” ha explicat Pere Virgili.

Creixell també vol una solució alternativa

Finalment, aquest dimarts 21 de març, Eugeni Sedano ha mantingut una trobada amb l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart. La proposta de la Plataforma ha estat acollida molt positivament per part seva i hi ha hagut coincidència en buscar una solució alternativa a les proposades pel Ministeri de Transports per tal que sigui una solució definitiva i que les mercaderies no passin pel litoral tarragoní pel perill que representa per a la vida de les persones i per a la salut i benestar de tots.

Xerrada amb el veïnat de Cala Romana

A banda de les trobades amb els polítics, aquesta setmana la Plataforma Mercaderies per l’Interior continua també amb les xerrades als veïns. El proper divendres 24 de març, a les 19.00h, al Club de Tennis Tarragona, es farà una xerrada amb el veïnat de Cala Romana, els presentaran la solució definitiva i la provisional per l’interior, per als trens de mercaderies.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: