Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Creix el risc d'accidents a les carreteres de Tarragona

L'estudi EuroRAP situa tres trams de l'N-340 entre els que registren una accidentalitat més alta per a vehicles pesants

Protesta a l'N-340 el mes de març passat per reclamar solucions a l'accidentalitat. Protesta a l'N-340 el mes de març passat per reclamar solucions a l'accidentalitat. ACN.
Mobilitat Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimecres, 21 Desembre 2016 08:57

El risc d'accidentalitat a les carreteres de la demarcació de Tarragona ha augmentat, segons els resultats de l'estudi EuroRAP, elaborat per diversos clubs de l'automòbil europeus, entre els quals hi ha el RACC. En concret, segons l'estudi, fet entre el 2013 i el 2015, un 14,3% de les carreteres analitzades al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre presenten un risc alt de registrar accidents, cosa que suposa un augment d'un 5,6% respecte al darrer estudi (8,4%). També puja el nombre de carreteres de risc molt alt, tot i que més lleugerament, ja que és d'un 8,7% de les vies, mentre que en l'estudi anterior se situava en el 7,6%.

Accidents amb camions

Malgrat que cap tram a la demarcació està entre els més perillosos per a vehicles en general o motocicletes, en l'apartat d'accidents amb vehicles pesants la demarcació encapçala el rànquing amb el tram del Baix Penedès de l'N-340 entre l'enllaç amb la C-32 i la variant de Vilafranca. En aquests 14,4 quilòmetres de via, un 70% dels accidents tenen implicat un camió. Un segon tram de l'N-340 a la demarcació, en aquest cas a les Terres de l'Ebre, entra també en aquest rànquing. Es tracta dels 30 quilòmetres entre Amposta i l'Ametlla de Mar, on un 59% dels accidents són protagonitzats per un vehicle pesant. Un tercer tram de la via, en aquest cas el tram de la variant de Vilafranca, apareix en el rànquing en quart lloc.

En declaracions recollides per l'ACN, el president del RACC, Jaume Mateu, va lamentar que no s'hagi fet “res” per aplicar el desviament obligatori dels camions per l'AP-7 que l'entitat va reclamar fa dos mesos. El RACC ha enviat una carta sobre el tema al ministre de Foment, però encara no ha rebut cap resposta.

El tram més segur, entre el port i Salou

Tot i l'increment de les vies de més risc, la demarcació tarragonina és la que presenta unes millors xifres globals respecte a la resta de demarcacions catalanes. Així, un 25,1% de les vies presenten un risc mot baix i un 26,7% el presenten baix. Totes dues xifres, però, són pitjors que les del trienni anterior. Tot i això, és un tram de la carretera TV-3146 –entre el port de Tarragona i el far de Salou– el considerat més segur de Catalunya. Entre els deu primers, també hi ha el tram de Vandellòs a Cambrils de l'A-7 i la C-32 entre el Vendrell i Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: