Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Joves de Valls recordarà els castellers que anaven a peu a Vilafranca a fer castells

La caminada de Valls a Vilafranca del Penedès, que es farà l'1 de maig, s’aturarà a la Bisbal per fer una salutació formal a l’Ajuntament i als veïns del municipi

La caminada pretén ser un homenatge als avantpassats castellers del segle XIX, que anaven a peu i amb carro a Vilafranca a fer castells. A la imatge, una caminada recent a Miramar La caminada pretén ser un homenatge als avantpassats castellers del segle XIX, que anaven a peu i amb carro a Vilafranca a fer castells. A la imatge, una caminada recent a Miramar COLLA JOVES XIQUETS DE VALLS
Món casteller Redacció Infocamp
Diumenge, 29 abril 2018 15:32

La Colla Joves Xiquets de Valls du a terme, per tercer any consecutiu, la caminada de Valls a Vilafranca del Penedès, l’1 de maig, a les 11:30h i, enguany, la colla farà una aturada a la Bisbal del Penedès per saludar formalment l’Ajuntament i els veïns del municipi. Per això, s’ha organitzat un acte de benvinguda al despatx de l’alcaldia on la colla signarà el llibre d’honor i, posteriorment, es farà un esmorzar popular al davant del consistori perquè els veïns puguin saludar als membres de la colla.

Segons expliquen fonts de la Colla Joves, aquesta caminada pretén ser “un homenatge als avantpassats castellers del segle XIX que anaven a peu i amb carro a Vilafranca a fer castells, no només per Sant Fèlix, sinó que també per les festes que organitzava la confraria de la Mare de Déu del Roser el primer diumenge de maig”. També expliquen que l’homenatge “va dedicat a la memòria de l’antiga Confraria del Roser i a tots aquells aficionats vilafranquins que van donar suport, i encara ho fan, a la colla al llarg de la història”.

Aturada a la Bisbal

Quant al fet d’aturar-se a la Bisbal, expliquen que “hi ha un motiu sentimental, ja que la Colla Joves sempre ha considerat la plaça de la Bisbal com a casa seva”. A la Bisbal, la colla va descarregar el primer 4d8 després de la represa amb el nom de Colla Joves, van portar per primer cop fora de valls el 5d8 i van descarregar el primer castell de 9 que veia la Bisbal al segle XX; fins ara únic 4d9 carregat que ha vist la plaça. Des de la colla també expliquen que “tampoc podem oblidar que a la Bisbal vam rebre el cop més dur de la nostra història i aquest fet, malgrat que negatiu, fa que els lligams encara siguin més estrets”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: