Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Úrsula difondrà les novetats editorials castelleres

La Fira de Santa Úrsula de Valls és una oportunitat per fomentar el coneixement i la lectura castellera

La Biblioteca Carles Cardó de Valls va acollir aquest dimecres la presentació de les novetats editorials castelleres La Biblioteca Carles Cardó de Valls va acollir aquest dimecres la presentació de les novetats editorials castelleres AJUNT. DE VALLS
Món casteller Redacció Infocamp
Dijous, 11 Octubre 2018 08:51

La ciutat de Valls es prepara per celebrar la fira del món casteller per Santa Úrsula, un esdeveniment que també serveix per reivindicar el coneixement i la lectura sobre aquesta manifestació del Patrimoni Immaterial de la Humanitat, traient els llibres al carrer i acostant-los al màxim als potencials lectors. Les editorials Larousse, Galàxia Gutenberg i Cossetània han presentat els autors que publiquen enguany coincidint amb la Fira de Santa Úrsula. Els autors Raquel Sans Guerra, Octavi Torné Bacaria "Octavius" i Miquel Botella, així com l’editor Josep M. Olivé, s’han trobat a la Biblioteca Carles Cardó per avançar el contingut d’aquestes publicacions.

La mare de totes les diades castelleres, la històrica Santa Úrsula, aglutina des de fa vuit anys també les presentacions d’un seguit de productes vinculats a aquesta mostra del Patrimoni Immaterial Mundial. Els llibres hi tenen una presència important. En aquest sentit, avui els autors que presenten llibres a Valls han visitat la Biblioteca Carles Cardó, en ple barri antic de la ciutat, per avançar-ne els continguts. Les presentacions públiques s’esdevindran a partir del proper dilluns 15 d’octubre.

Les presentacions

La vallenca Raquel Sans, periodista, diputada al Parlament de Catalunya i castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls, i el tarragoní Octavi Torné, arquitecte, il·lustrador i casteller dels Xiquets de Tarragona, obriran l’escena editorial el mateix dilluns en un horari familiar, les 18:00h, al cafè del Teatre Principal, per desvelar els continguts de l’obra 'El gran llibre dels castells', treball en què textos i il·lustracions juguen un paper essencial.

Dos dies després, dimecres 17, a les 19.30 h, serà l’expresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i casteller de Sants, Miquel Botella qui presentarà 'Castells: una història d’èxit', una anàlisi que contextualitza el món casteller en la societat de cada temps que li ha tocat viure. En aquest cas, oficiarà la presentació el gestor cultural i professor de la Universitat Rovira i Virgili Jordi Bertran, en la Llibreria Roca, al carrer de la Cort.

Finalment, dijous 18, una de les cites clàssiques de Santa Úrsula vindrà de la mà de les Actes del darrer Simposi Casteller de Catalunya, el setè. La presentació d’aquest volum titulat 'Drets d’imatge i assaigs castellers' anirà a càrrec del periodista casteller Santi Terraza, editor i director de la Revista Castells, i tindrà lloc a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs a partir de les 19.30 h.

La trobada a la Biblioteca Carles Cardó ha estat conduïda per la regidora de Joventut i Acció Cívica de l’Ajuntament de Valls, Bàrbara Flores, qui ha manifestat una doble satisfacció. "Estem contents que autors i editorials procedents de diferents indrets i vinculat a colles castelleres diverses triïn la ciutat de Valls i aquest fòrum viu, reflexiu i tractor que ha esdevingut la Fira de Santa Úrsula per presentar-ne les novetats editorials d’aquest món tan passional que són els castells", ha dit. "Alhora ens satisfà especialment que avui puguem estar en aquesta Biblioteca Carles Cardó, un dels equipaments culturals que des de 2014 donen nova saba al barri antic, allà on els primers castellers locals van concebre aquest projecte avui universal, i els prestatges del qual seran els que durant tot l’any permetran nous apropaments per part d’entesos i de neòfits a la festa dels castells", ha afegit Flores.

Enguany, per primer cop, la Biblioteca Carles Cardó, hereva de l’antiga Biblioteca Popular de la Mancomunitat de Catalunya, exposarà una mostra de publicacions castelleres, procedent del notable fons de llibres i revistes vinculats al món casteller. La tria representativa que se n’ha fet serà visitable al primer pis a partir del proper dilluns 15 d’octubre i fins a final de mes. Les novetats presentades així com el fons editorial en matèria castellera i de patrimoni immaterial tindran un altre espai d’exposició i també de venda al Pati en el marc de la 8a Fira Castells, concretament en els estands de la Tradillibreria i en el propi de Cossetània Edicions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: